Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--arrow-down Icon--chevron-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop Icon--girl Icon--boy Icon--cross

Opnieuw Israëlische luchtaanval in Syrië

in Christelijk Nieuws

Israël heeft voor de tweede maal dit jaar een aanval uitgevoerd in Syrië. Een Israëlische regeringsfunctionaris bevestigde zaterdag dat Israëlische gevechtsvliegtuigen aanvallen uitvoerden op een transport van raketten, die volgens Israël bedoeld waren voor de beweging Hezbollah in Libanon.

Volgens de functionaris was de aanval vrijdagochtend. Hij zei niet waar in Syrië de actie had plaatsgevonden. De toestemming voor de aanval kwam donderdagavond laat na een vergadering van het veiligheidskabinet van premier Benjamin Netanyahu.

Israël is bang dat Syrische wapens in handen vallen van Hezbollah in Libanon, bondgenoot van Iran. In januari bombardeerde Israël een konvooi in Syrië.

Het is niet duidelijk of de Israëlische straaljagers het Syrische luchtruim zijn binnengevlogen of dat wapens zijn gebruikt die over langere afstand een doel kunnen raken.

De Syrische regering ontkende informatie te hebben ver een aanval. De Syrische ambassadeur bij de Verenigde Naties zei zich "op dit moment" niet bewust te zijn van een Israëlische actie.

De Israëlische aanval in januari leidde tot felle protesten van onder andere Syrië en bondgenoten. Het land diende een officieel protest in bij de Verenigde Naties en dreigde met een tegenaanval.

Hezbollah sprak van "nieuwe zionistische agressie tegen Syrië" terwijl Iran in de aanval het bewijs zag dat Israël en het Westen geen stabiliteit en veiligheid in Syrië willen. De Arabische Liga deed het bombardement af als "schandalige agressie".

Bron: ANP

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons