Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop Icon--girl Icon--boy Icon--cross

Nieuw Liedboek gepresenteerd in Monnickendam

Liedboek na 40 jaar trouwe dienst vervangen

in Nieuws

Het nieuwe Liedboek voor de protestantse kerken is zaterdag officieel in gebruik genomen in de Grote Kerk in Monnickendam. Na 40 jaar wordt het oude Liedboek door een nieuwe uitgave vervangen, waarin ook ruimte voor modernere liederen is.

Sinds 1973, het jaar waarin het eerdere Liedboek verscheen, zijn er veel nieuwe liederen verschenen. Zo is bijvoorbeeld het 'Abba Vader, U alleen' toegevoegd en zijn er liederen die uit de tijd zijn geraakt uit het boek verdwenen.

Het Liedboek (Voluit 'Liedboek - zingen en bidden in huis en kerk'), waaraan zes jaar werd gewerkt, moet diverse stromingen binnen de kerk bedienen. De bundel die eerder 491 psalmen en gezangen telde is ruim verdubbeld. Al voor de verschijning van het vernieuwde Liedboek was het exemplaar een bestseller. Bij voorintekening zijn meer dan 40.000 exemplaren verkocht. 

Bekijk hieronder de eerste pagina's van het nieuwe Liedboek die eerder via de website beschikbaar werden gesteld:

<iframe src="http://e.issuu.com/embed.html#4191387/2553278" frameborder="0" width="525" height="430"></iframe>

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

Worshipzanger verbaast jury talentenjacht

Worshipzanger verbaast jury talentenjacht

‘Ik wil ze laten zien dat voor mijn kinderen niks onmogelijk is’

Tirza van der Graaf

Gisteren
'Tegenlicht': op naar nieuwe crisis in 'stilte voor de cra$h'

'Tegenlicht': op naar nieuwe crisis in 'stilte voor de cra$h'

Dit heb je dit weekend gemist op tv en radio (week 38)

Bart van Delen

17 september 2018
'Nederland Zingt in de Zomer' met dirigent Jan Quintus Zwart

'Nederland Zingt in de Zomer' met dirigent Jan Quintus Zwart

1 september 2018

Zo verduurzaam je je kledingkast

11 leuke en makkelijke tips om mee aan de slag te gaan