Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--arrow-down Icon--chevron-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop Icon--girl Icon--boy Icon--cross

Naar Israël... en weer terug

Emigreren uit en naar Israël

in Nieuws

Naar Israel! Een diepe wens gaat eindelijk in vervulling van het echtpaar Weijel nu het gaat emigreren naar het heilige land. Maar gaan ze vinden wat ze zoeken? De familie Zeidler wil juist weg uit Israël.

Volgens meneer Weijel is er in Nederland voor Joden steeds minder ruimte om hun geloof en hun gebruiken vorm te geven. Hij draagt zijn keppel niet meer op straat en is bang om in elkaar geslagen te worden.

Andere tekenen van het aanwakkerende antisemitisme ziet hij in de politieke beslissingen rondom rituele slacht en besnijdenis van jongens. Wat verwacht hij te vinden in het beloofde land?

Palestijnen
De familie Zeidler wil juist niets liever dan Israel te verlaten. Al eerder vertrokken ze naar Nederland maar kwamen terug naar Israël vanwege hun zieke vader. Nu is de maat opnieuw vol. Ze willen niet langer wonen in een land dat zo omgaat met Palestijnen.

Migratie van en naar Israël

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

Wist je dat deze 10 uitvindingen door Joden zijn gedaan?

Wist je dat deze 10 uitvindingen door Joden zijn gedaan?

Van jeans en de afstandsbediening, tot WhatsApp en Google

Gert-Jan Schaap

6 november 2018
Christenen bidden in Nijkerk voor Israël

Christenen bidden in Nijkerk voor Israël

‘We bidden of God Zijn volk wil beschermen’

Mirjam Hollebrandse

16 augustus 2018
Steen van 100 kilo uit Klaagmuur valt bijna op oude vrouw

Steen van 100 kilo uit Klaagmuur valt bijna op oude vrouw

'Hele muur is een gevarenzone'

24 juli 2018