Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop Icon--girl Icon--boy Icon--cross

Koptische paus bezoekt Vaticaan

Paus Tawadros II en paus Franciscus ontmoeten in Vaticaan

in Nieuws

De Koptisch-orthodoxe paus Tawadros II is vandaag in Vaticaanstad door paus Franciscus ontvangen. Het is het eerste bezoek van een leider van de koptische kerk in veertig jaar. De twee leiders gingen met elkaar in gebed als teken van het verbeteren van de banden, na de recente verkiezingen van de nieuwe leiders van beide kerken.

De koptische christenen maken nauwelijks tien procent uit van de bevolking in Egypte, waarvan de kerken ongeveer 10 miljoen volgelingen tellen. De Koptische katholieke kerk in Egypte telt ongeveer 165.000 aanhangers van Paus Franciscus. De ontmoeting in het Vaticaan is vooral een bemoediging en steunbetuiging voor de beproefde christelijke minderheid in Egypte.

Tawadros wordt tijdens zijn zesdaagse bezoek begeleid door zes priesters en bisschoppen. De leiders beden samen voor vrede in de 'Redemptoris Mater' kapel in het Apostolisch Paleis.

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

Kim Jong-un nodigt paus uit voor bezoek Noord-Korea

Kim Jong-un nodigt paus uit voor bezoek Noord-Korea

Meest gesloten land nooit eerder door paus bezocht

9 oktober 2018
Wat moet de paus met het misbruik in zijn kerk?

Wat moet de paus met het misbruik in zijn kerk?

Drie vragen aan Vaticaanwatcher Hendro Munsterman

Tirza van der Graaf

28 augustus 2018
Wordt abortus legaal in het geboorteland van de paus?

Wordt abortus legaal in het geboorteland van de paus?

‘Abortus ligt hypergevoelig’

Gert-Jan Schaap

13 juni 2018