Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--arrow-down Icon--chevron-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop Icon--girl Icon--boy Icon--cross

Koning nieuwe beschermheer Nederlands Bijbelgenootschap

NBG blij met bericht: "Band met Koningshuis is door de jaren heen sterk geweest"

in Geloven

Sinds afgelopen dinsdag is koning Willem-Alexander de nieuwe beschermheer van het Nederlands Bijbelgenootschap (NBG). Koningin Beatrix was tot haar abdicatie beschermvrouwe van het NBG.

Eerst leek het erop dat het NBG geen beschermheer of -vrouwe meer zou hebben: de Rijksvoorlichtingsdienst deelde mee dat de koning zou stoppen met alle beschermheerschappen. Nu blijkt dat Willem-Alexander toch een aantal heerschappen overneemt van zijn moeder.

Deze mededeling kreeg het genootschap een week voor de troonswisseling. De brief van het Koninklijk Huis besluit met deze passage: "De Koningin is bijzonder dankbaar voor de jarenlange samenwerking en zal uw organisatie met belangstelling blijven volgen."

Prins Willem II was de eerste beschermheer van het Nederlands Bijbelgenootschap. De functie van beschermheer/beschermvrouwe werd achtereenvolgens bekleed door Koning Willem III, Koningin-regentes Emma, Koningin Wilhelmina, Koningin Juliana en Koningin Beatrix.

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

‘Koninklijk’ gospelkoor verzorgt flashmob in vliegtuig

‘Koninklijk’ gospelkoor verzorgt flashmob in vliegtuig

Onverwachts optreden op 10 kilometer hoogte

29 oktober 2018
'Door Andere Ogen': wie is Mohammed bin Salman?

'Door Andere Ogen': wie is Mohammed bin Salman?

Portret Saoedische kroonprins, maandag, 20.25 uur, NPO 2

29 oktober 2018
Willem-Alexander en Máxima op staatsbezoek bij Elizabeth

Willem-Alexander en Máxima op staatsbezoek bij Elizabeth

'Door Andere Ogen': draagt Máxima de Stuart-diamant?

23 oktober 2018