Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop Icon--girl Icon--boy Icon--cross

“Kerken beschermen vervolgde christenen niet”

Trendwatcher Adjiedj Bakas bekritiseert houding kerken in 'Adieu God?'

in Mediatips

Christelijke kerken zouden het te weinig opnemen voor hun eigen geloofsgenoten in het Midden-Oosten die vervolgd worden. Dat zegt Trendwatcher Adjiedj Bakas in de uitzending van ‘Adieu God?’.

Volgens Bakas hoort een geloofsgemeenschap “een hondenmand” te zijn waarin mensen zich “kwispelend kunnen terugtrekken”. “Mensen moeten zich er thuis voelen. Een geloofsgemeenschap moet ook opkomen voor zijn mensen. Dat doet het christendom helemaal niet. Ik zag vandaag een onderzoek waarin staat dat 80% van de meest vervolgde religieuze groepen ter wereld christenen in islamitische landen zijn. Geen enkele christelijke kerk hoor ik daar over, af en toe een kleine evangelische kerk, maar verder niets”.  
 
Volgens Bakas woont er binnen tien jaar geen enkele christen meer in het Midden-Oosten. “Ze worden allemaal weggejaagd. Wat mij dus stoort is dat de christelijke kerken geen stelling daarover innemen. Ze beschermen hun eigen soort niet. Dus wat voor zin heeft het om bij een geloofsgemeenschap te horen als ze het niet voor hun eigen mensen opnemen?”, aldus Bakas.  
 
Adjiedj Bakas vertelde in 'Adieu God?' waarom hij het geloof van zijn jeugd achter zich heeft gelaten. Ook gaat hij dieper in op zijn zelfbedacht term ‘hutspotgod’; een God die je zelf samenstelt.  

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

Evita (14) schrijft fantasyboek over christenvervolging

Evita (14) schrijft fantasyboek over christenvervolging

Van schoolopdracht tot young adult boekenreeks

Joëlle Post

17 oktober 2018
Andrew Brunson werd vrijgelaten wegens goed gedrag

Andrew Brunson werd vrijgelaten wegens goed gedrag

President Trump belde zelf met Brunsons advocaat

16 oktober 2018
Kim Jong-un nodigt paus uit voor bezoek Noord-Korea

Kim Jong-un nodigt paus uit voor bezoek Noord-Korea

Meest gesloten land nooit eerder door paus bezocht

9 oktober 2018