Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop

Iran sluit grootste Pinksterkerk

Iraanse autoriteiten sluiten kerk en arresteren voorganger

in Nieuws

Iraanse autoriteiten hebben afgelopen maandag de grootste Pinksterkerk in hoofdstad Teheran gesloten. Een paar dagen daarvoor is voorganger Robert Asserian gearresteerd en naar een nog onbekende locatie gebracht. Dat meldt het persbureau BosNewsLife.

Voordat de autoriteiten voorganger Asserian bij de kerk arresteerden, vielen ze zijn huis binnen en hebben ze zijn computer en diverse boeken in beslag genomen. Op het moment van de arrestatie leidde Asserian een gebedsdienst in de kerk.

Verkiezingen
De kerksluiting en de arrestatie komen op het moment dat Iran zich voorbereidt op nieuwe presidentiële verkiezingen. Islamitische autoriteiten willen graag hun invloed behouden en zijn op hun hoede voor groepen die hun macht bedreigen. Ook groeiende christelijke kerken vormen een bedreiging.

"Deze incidenten zijn een poging om diensten in het Farsi te stoppen, de taal die de meeste Iraniërs spreken," aldus George O. Wood, hoofd van de Amerikaanse pinksterkerkgenootschap Assemblies of God. "Kerkdiensten in het Armeens zijn wel toegestaan, een taal die de meeste Iraanse mensen niet spreken of begrijpen.

Gevangenisstraf
Wood vraagt aandacht voor Asserian en andere voorgangers uit Iran die momenteel gevangen zitten. "De Amerikaanse kerk concentreert zich momenteel op Saeed Abedini, de Iraans-Amerikaanse pastoor die voor acht jaar gevangenisstraf is veroordeeld. Ik ben heel dankbaar dat hij zoveel aandacht krijgt, maar er zijn ook veel andere christenen die hun gevangenisstraf uitzitten vanwege hun geloof.

De Iraanse autoriteiten hebben ter verdediging van hun beleid aangegeven dat ze slechts de wetten de islamitische natie en haar islamitische waarden handhaven.

Lees meer: BosNewsLife

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

President Kameroen sluit 100 kerken

President Kameroen sluit 100 kerken

Duistere praktijken van pinkstervoorgangers een gevaar voor de rust in het land

politiek en...
Pakistaans gezin duikt onder, bang óók uitgezet te worden

Pakistaans gezin duikt onder, bang óók uitgezet te worden

Familie Javed uit Veessen vreest zelfde lot als familie Israël uit Epe

Gert-Jan Schaap

christenvervolgi...
Vrijgekocht uit slavernij, dankzij giften van Visie-lezers!

Vrijgekocht uit slavernij, dankzij giften van Visie-lezers!

Christelijk Pakistaans gezin bevrijd uit steenfabriek na ‘gedwongen bekering’ tot islam

Gert-Jan Schaap

christenvervolgi...

Hoor jij in de stilte ook iets anders?

De '90 seconden' van Dominee Baardmans