Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--arrow-down Icon--chevron-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop Icon--girl Icon--boy Icon--cross

Hollywood verfilmt bijbelverhalen

Na succes 'The Bible' meer bijbelverhalen verfilmd

in Mediatips

Dankzij het waanzinnige succes van de serie 'The Bible' is de interesse van Hollywood aangewakkerd. Verschillende producenten zijn bezig met het verfilmen van bijbelverhalen. Onder andere de verhalen van de ark van Noach, Mozes en Cain en Abel worden verfilmd. Dat meldt Trouw.

De filmproducenten hopen op een vergelijkbaar kassucces als dat van 'The Passion of The Christ' (2004) van Mel Gibson. Deze bracht wereldwijd 600 miljoen dollar (460 miljoen euro) op.

Wel zijn sommige verhaallijnen afwijkend dan de originele bijbelverhalen. De Amerikaanse producenten zijn namelijk bang dat het anders niet goed aanslaat in minder- of niet-christelijke landen.Van de film over de ark van Noach is bijvoorbeeld bekend dat het verhaallijn betrekking heeft op de klimaatverandering.  

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons