Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--arrow-down Icon--chevron-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop Icon--girl Icon--boy Icon--cross

Google erkent Palestina

in Christelijk Nieuws

Het internetbedrijf Google erkent sinds kort de staat Palestina. De ondertitel op de Palestijnse startpagina van Google luidt namelijk niet langer 'Palestijnse gebieden', maar kortweg 'Palestina'.

Die erkenning is politiek omstreden, omdat de officiële status van de Westelijke Jordaanoever, Gaza en Oost-Jeruzalem nog bepaald moet worden. De Verenigde Naties namen daar in november 2012 al een voorsprong op, toen zij het Palestijnse gebied niet langer als 'een waarnemende entiteit' maar als 'waarnemersstaat' bestempelden. Op die manier is het vergelijkbaar met het Vaticaan. De Verenigde Staten en Israël waren uiterst ontevreden met dat besluit.

In 2011 probeerden de Palestijnen al volwaardig lid van de VN te worden. Die poging strandde echter door het gebrek aan steun van de leden.

Google heeft geen uitleg gegeven over de aanpassing.

Bron: ANP

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons