Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop Icon--girl Icon--boy Icon--cross

Drie Britse christenen verliezen rechtszaak Europees Hof

Ook in hoger beroep afgewezen

in Geloven

Drie Britse christenen hebben hun zaak verloren bij het Europees Hof van de Rechten van de Mens. Ze voelde zich gediscrimineerd door hun werkgevers en spanden een rechtszaak aan in januari. Toen deze werd afgewezen gingen ze in hoger beroep maar het was tevergeefs.

Shirley Chaplin is een verpleegster uit Exeter. In het ziekenhuis waar ze werkte werd ze naar een bureaufunctie overgeplaatst omdat ze haar kettinkje met kruisje weigerde onder haar kleren te verbergen. Het hof sprak uit dat de werkgever het recht had om het dragen van het kruisje te verbieden omdat de hygiëne en de veiligheid in het geding waren.

Gary McFarlane, een relatietherapeut uit Bristol werd ontslagen omdat hij vanwege zijn christelijke geloofsovertuiging geen relatietherapie wilde geven aan homo-stellen. Ook de ambtenaar Lillian Ladele werd ontslagen omdat ze weigerde om homorelaties te registreren. Het gerechtshof gaf aan dat de werkgevers het recht hebben om werknemers te ontslaan om discriminatie te voorkomen.


Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

Religie en zingeving doen er wél toe

Religie en zingeving doen er wél toe

Hoe de seculiere NPO achter de feiten aanloopt

Rachèl Koopman

7 juli 2018
5 tips voor christenen tijdens ramadan

5 tips voor christenen tijdens ramadan

Wat kunnen christenen voor moslims betekenen?

18 mei 2018
Nieuwe online cursus over religie en geweld

Nieuwe online cursus over religie en geweld

Wat is de relatie tussen geloof en geweld?

9 mei 2018

Zo verduurzaam je je kledingkast

11 leuke en makkelijke tips om mee aan de slag te gaan