Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--arrow-down Icon--chevron-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop Icon--girl Icon--boy Icon--cross

Dan Brown voorspelt de hel

in Mediatips

Dan Brown neemt ons in 'Inferno' mee op een queeste, die de overbevolkte wereld moet behoeden voor de ondergang, vertelde vertaler Theo Veenhof in Dit is de Dag.

Het nieuwste boek van de schrijver die bekend werd van De DaVinci Code ligt vanaf vandaag in de winkel. Veenhof moest de inhoud strikt geheim houden op straffe van een boete van meer dan honderdduizend euro.

Goede PR

Bij die dreigende wereldondergang gebruikt Brown de taal van Dante en weet hij het Middeleeuwse taalgebruik toe te passen op onze tijd. En passant deelt hij sneren uit aan de katholieke kerk. Cultuurtheoloog Frank Bosman: 'Daarbij vliegt hij gierend uit de bocht. Dan Brown is een slechte ambassadeur voor de katholieke kerk, maar het is goede pr voor het christendom.'

Hel is lachen

Bosman hoopt dat het boek lezers weet aan te zetten tot het lezen van Dante, die in de 'Divina Commedia' een beroemde beschrijving van de hel geeft. Volgens de katholieke Bosman verplicht leesvoer: 'De hel is hartstikke lachen!'

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons