Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--arrow-down Icon--chevron-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop Icon--girl Icon--boy Icon--cross

Britse christenen bidden voor huwelijk

Gebedsbijeenkomsten tijdens debat homohuwelijk

in Geloven

Christenen in Groot Brittannië worden aangespoord om te bidden voor ‘het huwelijk zoals God dat bedoelt heeft’. De reden voor deze gebedsoproep is een debat over het homohuwelijk dat op 20 en 21 mei zal plaatsvinden in het Britse Lagerhuis.

Eerder dit jaar werd in het Britse Lagerhuis het wetsvoorstel voor het homohuwelijk aangenomen. Op 20 en 21 mei wordt er over de verschillende amendementen van dit wetsvoorstel gedebatteerd.

Voorgestelde amendementen zijn: religieuze scholen vrijstellen van de plicht om in hun onderwijs aandacht te besteden aan het homohuwelijk, het recht op gewetensbezwaren als grond voor het weigeren van het uitvoeren van een homohuwelijk ceremonie, en een eventueel referendum over het wel of niet invoeren van het homohuwelijk.

Tijdens de debatten organiseert de Britse christelijke organisatie Christian Concern gebedsbijeenkomsten buiten het Parlement.

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

Past autonomie wel in een gezonde relatie?

huwelijk en relaties| Past autonomie wel in een gezonde relatie?

Met tips van Cocky Drost

Cocky Drost

Sophie Hilbrand presenteert 'Liefde is...': 'Maak van je relatie een prioriteit!'

huwelijk en relaties| Sophie Hilbrand presenteert 'Liefde is...': 'Maak van je relatie een prioriteit!'

Iedere donderdag, 22.20 uur, NPO 1

Bart van Delen

20 December 2018
Kun je wel daten als je jezelf nog niet op orde hebt?

huwelijk en relaties| Kun je wel daten als je jezelf nog niet op orde hebt?

Tips van Aukelien van Abbema

Aukelien van Abbema