Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop Icon--girl Icon--boy Icon--cross

Britse christenen bidden voor huwelijk

Gebedsbijeenkomsten tijdens debat homohuwelijk

in Geloven

Christenen in Groot Brittannië worden aangespoord om te bidden voor ‘het huwelijk zoals God dat bedoelt heeft’. De reden voor deze gebedsoproep is een debat over het homohuwelijk dat op 20 en 21 mei zal plaatsvinden in het Britse Lagerhuis.

Eerder dit jaar werd in het Britse Lagerhuis het wetsvoorstel voor het homohuwelijk aangenomen. Op 20 en 21 mei wordt er over de verschillende amendementen van dit wetsvoorstel gedebatteerd.

Voorgestelde amendementen zijn: religieuze scholen vrijstellen van de plicht om in hun onderwijs aandacht te besteden aan het homohuwelijk, het recht op gewetensbezwaren als grond voor het weigeren van het uitvoeren van een homohuwelijk ceremonie, en een eventueel referendum over het wel of niet invoeren van het homohuwelijk.

Tijdens de debatten organiseert de Britse christelijke organisatie Christian Concern gebedsbijeenkomsten buiten het Parlement.

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

Wat doe je als de liefde op is?

Wat doe je als de liefde op is?

Tips van Cocky Drost

Cocky Drost

17 september 2018
Familieruzies in nieuw seizoen van 'Het Familiediner'

Familieruzies in nieuw seizoen van 'Het Familiediner'

‘Pijn en boosheid kan na jaren nog heel diep zitten’

Miriam Duijf

8 september 2018
Trouwteksten: de mooiste Bijbelteksten voor je trouwkaart

Trouwteksten: de mooiste Bijbelteksten voor je trouwkaart

De Bijbel over liefde en huwelijk

Arianne Ramaker

Zo verduurzaam je je kledingkast

11 leuke en makkelijke tips om mee aan de slag te gaan