Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--arrow-down Icon--chevron-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop Icon--girl Icon--boy Icon--cross

Besturenraad: school moet zelf docent kiezen

in Christelijk Nieuws

De Besturenraad vindt dat scholen docenten mogen weigeren als zij door hun leefwijze en persoonlijke opvattingen de identiteit en grondslag van de school niet geloofwaardig kunnen uitdragen.

De overkoepelende instelling van christelijke onderwijsinstellingen reageert hiermee op een dinsdag ingediend wetsvoorstel van D66, VVD, PvdA, SP en GroenLinks, dat een einde maakt aan mogelijke discriminatie van homoseksuele leraren.

De besturenraad pleit ervoor de zogeheten enkele-feitconstructie in de wet te vervangen door een alternatieve formulering van de Raad van State, waarin scholen nog wel personeel kunnen kiezen dat aansluit bij hun eigen visie.

"Cruciaal voor lesbiennes, homo's, bi's en transgenders (LHBT's)'', noemt COC Nederland het wetsvoorstel. "De enkele-feitconstructie hangt nu als een zwaard van Damocles boven gelovige LHBT’s op religieuze scholen'', zegt COC-voorzitter Tanja Ineke. "Als zij openlijk uitkomen voor hun seksuele voorkeur, lopen ze het risico te worden weggestuurd zonder dat de wet bescherming biedt. Het is cruciaal dat aan die situatie een einde komt.''

 

Bron: ANP

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

Wesley Hill, homo en christen

Nashville-verklaring| Wesley Hill is christen, homo én bewust celibatair

Ondanks innerlijke strijd leeft hij “een vol, rijk en overvloedig leven”

Gert-Jan Schaap

6 uur geleden
Christelijke LHBT'ers sturen valentijnskaart naar ondertekenaars Nashvilleverklaring

Nashville-verklaring| Christelijke LHBT'ers sturen valentijnskaart naar ondertekenaars Nashvilleverklaring

'Dag Kees, bel je me?'

15 January 2019
Teus Dorrepaal in ‘Onderweg’ over Nashville-verklaring

Nashville-verklaring| Teus Dorrepaal in ‘Onderweg’ over Nashville-verklaring

‘Ik begrijp waar het vandaan komt’

11 January 2019