Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop Icon--girl Icon--boy Icon--cross

Babette van Veen over afscheid

Nieuw seizoen De Kist met Babette van Veen

in Mediatips

Afscheid' is een terugkerend thema in het leven van Babette van Veen. In het nieuwe seizoen van 'De Kist', het EO-programma waarin presentator Kefah Allush bekende Nederlanders interviewt over hun verwachtingen en ervaringen rondom de dood, is de 44-jarige actrice en zangeres openhartiger dan ooit.

Acht jaar geleden overleed haar beste vriendin en GTST-collega Guusje Nederhorst met wie ze een 'Siamese verbondenheid' voelde. Zelf hoogzwanger van haar eerste zoon vond Babette het bijzonder moeilijk om met Guusjes naderende dood, die toch na een kort ziekbed voor velen als donderslag bij heldere hemel kwam, een plek in haar leven te geven. Spiritueel als ze is, ging Babette ervan uit daar haar ongeboren baby dit verdriet meekreeg en enigszins hiertegen beschermd moest worden. Jarenlang bleef Babette met dit diepe verdriet om de dood van Guusje rondlopen totdat haar omgeving haar aanspoorde om hier professionele rouwbegeleiding bij te zoeken.

Een tweede belangrijk afscheid, was dat van haar man Bas Westerweel. Het stel scheidde in 2010 waardoor Babette ook door een diep emotioneel dal ging. Tegelijkertijd zegt ze door al deze gebeurtenissen 'een leuker mens' te zijn geworden: "Ik ben veel opener geworden, leef veel meer vanuit mijn hart. Of daar nu op getrapt wordt of niet."

 

De Kist, woensdag 8 mei, 23.59 uur, Nederland 2

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

Stille verdriet van een miskraam

Het stille verdriet na een miskraam

Verlies waar (bijna) niemand over praat

Boekenpodcast 'De Eerste Zin' met Joke Verweerd

Boekenpodcast 'De Eerste Zin' met Joke Verweerd

'Troostpleister' vertelt over de rauwheid van rouw

Tirza van der Graaf

14 juni 2018
Schrijver Raymond van de Klundert (Kluun) in ‘De Kist’

Schrijver Raymond van de Klundert (Kluun) in ‘De Kist’

‘Ik sluit niet uit dat er meer is dan wij denken’

13 mei 2018

Zo verduurzaam je je kledingkast

11 leuke en makkelijke tips om mee aan de slag te gaan