Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--arrow-down Icon--chevron-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop Icon--girl Icon--boy Icon--cross

Zwijgende monniken praten uit boosheid

Koptische monniken boos over geweld tegen christenen

in Christelijk Nieuws

Egyptische Koptische monniken laten weten dat ze boos zijn over de rellen bij de christelijke kathedraal die eind maart plaatsvonden. Het is de eerste keer dat de broeders van de Sint Antonius klooster iets van zich laten horen en heeft doorgaans een stille politiek. Dat laat Spirit 24 weten.

Eerder zei de Egyptische president Morsi dat de christenen de aanstichters waren van de rellen. De Koptische paus Tawardros II sprak de president tegen en zei dat het een aanval van de moslims was die de rellen veroorzaakte. En dat Morsi faalde in het beschermen van het gebouw.

Het Sint Antonius klooster is één van de oudste kloosters in de wereld. Het werd ongeveer 1700 jaar geleden op het graf van de heilige Antonius gebouwd. Antonius van Egypte (Abba Antonius), wordt gezien als de vader van het kloosterleven omdat hij een van de eerste monniken ter wereld was.

Tegenwoordig kunnen christenen in het klooster terecht voor geestelijke begeleiding. Ook worden de kloosterlingen al eeuwen lang gezien als beschermers van de Kopten in tijden van vervolging.

De uitspraken van de monniken wordt wereldwijd gezien als een spectaculair teken van de stemmingen onder de christenen in Egypte.

 

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

Vijf vragen aan bedreigde burgemeester Jos Wienen

politiek en geloof| Vijf vragen aan bedreigde burgemeester Jos Wienen

Machiavelliprijs 2019 voor ‘de bedreigde burgemeester’

Marco van der Straten

Minister De Jonge loopt mee met lichtjestocht Rotterdam

Kerst| Minister De Jonge loopt mee met lichtjestocht Rotterdam

Tv-opnames Kerstfeest in de Stad in het teken van #jebentnietalleen

5 December 2018
Zwarte Piet demonstratie

politiek en geloof| Wat vindt Jezus van Zwarte Piet?

'Niemand die Zwarte Piet speelt heeft de intentie om zwarte mensen te beledigen'

Reinier Sonneveld