Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--arrow-down Icon--chevron-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop Icon--girl Icon--boy Icon--cross

Werkstraf voor stelende penningmeester kerk

in Christelijk Nieuws

Een voormalig penningmeester van de Gereformeerde Kerk Vrijgemaakt 'De Schuilhof' in Zeewolde die jarenlang geld in eigen zak stak, is dinsdag door de rechtbank in Lelystad veroordeeld tot 240 uur werkstraf.De 46-jarige Rudolf van B. verduisterde bijna 400.000 euro.

De Zeewoldenaar schreef tussen 2006 en 2011 regelmatig geld van de kerk over naar zijn eigen rekeningen. Ook vervalste hij bankafschriften. Met name de lange periode waarin hij actief was, rekende de rechtbank hem zwaar aan. Naast de werkstraf werd hem ook een voorwaardelijke celstraf van 1 jaar opgelegd.

De rechtbank wees erop dat het bij vergelijkbare gevallen niet ongebruikelijk is dat er gevangenisstraffen van 1 tot 1,5 jaar worden opgelegd. In deze zaak kwamen de rechters tot een lagere straf, omdat Van B. "oprecht berouw lijkt te hebben" en heeft beloofd dat hij het geld terug zal betalen. Het kerkbestuur gaf eerder al aan er weinig vertrouwen in te hebben dat het volledige bedrag ooit terugkomt.

 

Bron & foto: ANP

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons