Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--arrow-down Icon--chevron-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop Icon--girl Icon--boy Icon--cross

Voorbede voor de christenen in Bangui

VGKN: “Voorbede is dringend gewenst”

in Geloven

De VGKN (Voortgezette Gereformeerde Kerken van Nederland) roept op tot voorbede voor de christenen in Bangui. Op dit moment is het erg onrustig in de stad en vooral de christenen zijn het slachtoffer van de rebellen.

Vorige maand werd er een staatsgreep gepleegd door de rebellen in het Centraal Afrikaans Republiek. De president van het land, François Bozizé, vluchtte toen naar het buurtland Congo. De rebellen veroverde de hoofdstad en kerken en huizen van christenen werden vernield. De leider van de opstandelingen heeft zichzelf tot nieuwe president laten benoemen.
 
Via het contact met de Evangelische Theologische Faculteit van Bangui (Fateb) kreeg de VGKN te horen over de kritische toestand in de stad. “ Voorbede is daarom dringend gewenst.”


Foto: ANP

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons