Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop

Voorbede voor de christenen in Bangui

VGKN: “Voorbede is dringend gewenst”

in Geloven

De VGKN (Voortgezette Gereformeerde Kerken van Nederland) roept op tot voorbede voor de christenen in Bangui. Op dit moment is het erg onrustig in de stad en vooral de christenen zijn het slachtoffer van de rebellen.

Vorige maand werd er een staatsgreep gepleegd door de rebellen in het Centraal Afrikaans Republiek. De president van het land, François Bozizé, vluchtte toen naar het buurtland Congo. De rebellen veroverde de hoofdstad en kerken en huizen van christenen werden vernield. De leider van de opstandelingen heeft zichzelf tot nieuwe president laten benoemen.
 
Via het contact met de Evangelische Theologische Faculteit van Bangui (Fateb) kreeg de VGKN te horen over de kritische toestand in de stad. “ Voorbede is daarom dringend gewenst.”


Foto: ANP

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

Paus bidt voor een interview altijd tot de heilige Geest

Paus bidt voor een interview altijd tot de heilige Geest

'Ik weet dat dit me kwetsbaar kan maken, maar ik ben bereid dat risico te nemen'

Mirjam Hollebrandse

‘Ik heb geen tijd om te bidden’

‘Ik heb geen tijd om te bidden’

Maar wat als bidden je juist helpt in drukke tijden?

Carianne Ros

Non-stop bidden voor je buurt; waarom zou je?

Non-stop bidden voor je buurt; waarom zou je?

Vandaag is het Burendag! Een dag waarop veel mensen iets goeds doen voor elkaar en de buurt. Wist je dat zes kerken in Amersfoort een week lang 24 uur...

Mirjam Hollebrandse