Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop Icon--girl Icon--boy Icon--cross

VIDEO | "God is in het zand"

Zandtovenaar Gert van der Vijver vertelt over zijn kunst in 'Andries'

in Mediatips

In het programma 'Andries' ontmoet Knevel zandkunstenaar Gert van der Vijver. Jarenlang deed Gert van der Vijver aan mime en dans, tot hij besloot met zand te gaan werken. "Je probeert met zand een wereld te creëren die er daarvoor niet was. Je tovert een wereld."

Hij begon als zandkunstenaar omdat het hem "leuk" leek. Hij ontdekte dat het hem goed af ging en werd bekend door verschillende tv-uitzendingen. "Zo ging het balletje rollen."

Eén van die legendarische uitzendingen is met Gordon. Daarin wordt Gordon enorm geraakt door een speciale voorstelling van zandtekenaar Gert. Gordon vindt het bizar hoe de tekeningen precies over zijn leven gaan.

"Ik wil mensen bereiken en verwonderen, het raakt het hart. Met wat ik maak betrek ik God ook. God zit net zoveel in het zand als je zelf wilt zien. Je moet door het zand heen kijken wil je de ware boodschap ontdekken."

Bekijk het fragment met Gordon en de zandtovenaar

Andries, zondag 14 april 2013, 00.08 uur, Nederland 2

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

‘Alleen domme mensen geloven in God’

‘Alleen domme mensen geloven in God’

Blog van Andries Knevel

Andries Knevel

Deze verliesdeskundige werd als tiener wees

Deze verliesdeskundige werd als tiener wees

Laurina de Visser te gast bij Andries

1 april 2018
Anita Delhaas te gast in ‘Andries’

Anita Delhaas te gast in ‘Andries’

Strijder voor menselijke waardigheid

25 maart 2018

Zo verduurzaam je je kledingkast

11 leuke en makkelijke tips om mee aan de slag te gaan