Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--arrow-down Icon--chevron-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop Icon--girl Icon--boy Icon--cross

Synode akkoord met geheim liedboek

in Christelijk Nieuws

De generale synode, de landelijke vergadering met afgevaardigden uit plaatselijke kerken, van de Protestanse Kerk in Nederland heeft besloten groen licht te geven voor het gebruik van het nieuwe Liedboek. De synode geeft daarmee het nieuwe liedboek vrij zonder het eindresultaat te hebben gezien. Dat melden dagblad Trouw en het Nederlands Dagblad.

De invoering van het nieuwe Liedboek gaat honderdduizenden gelovigen aan en is daarmee te vergelijken met de invoering van de Nieuwe Bijbelvertaling een paar jaar geleden.

Afgezien van enkele proefbundeltjes en zangavonden, houden de makers van het liedboek de inhoud strikt geheim. Pas eind mei mogen gelovige zangliefhebbers zien wat ze de komende tijd gaan zingen. Het nieuwe liedboek bevat ruim 1000 liederen en daarnaast ongeveer 400 teksten zonder muziek.

 

Bron: ANP

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

Vierde solo-cd van Kinga Bán: ‘U weet het toch’

Kinga Bán| Vierde solo-cd van Kinga Bán: ‘U weet het toch’

‘Zingen geeft me nieuwe energie’

Miriam Duijf

Gisteren
Het verhaal achter 'You Say' van Lauren Daigle

christelijke muziek| Het verhaal achter 'You Say' van Lauren Daigle

Christelijke hit in korte tijd al meer dan 50 miljoen keer bekeken op YouTube

30 December 2018
Kinga Bán geeft persoonlijk en kwetsbaar interview

Kinga Bán| Kinga Bán geeft persoonlijk en kwetsbaar interview

‘Als ik moet stoppen, moet God dat veel duidelijker zeggen’

17 December 2018