Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop

Staatssecretaris: christenen Pakistan geen risicogroep

Staatssecretaris Teeven blijft bij zijn weigering

in Nieuws

Staatssecretaris Teeven houdt voet bij stuk. De staatssecretaris van Veiligheid en Justitie weigert om christenen uit Pakistan die in Nederland asiel aanvragen aan te wijzen als risicogroep. Dat meldt het Friesch Dagblad.

Volgens de bewindsman is de toenemende maatschappelijke intolerantie en agressie in Pakistan - tegen onder andere christenen - onvoldoende om hen als risicogroep te zien. De staatssecretaris merkt op dat Pakistaanse christenen in individuele gevallen een asielverblijf in aanmerking kunnen komen voor asielverblijf, mits er duidelijk sprake is van een reëel risico op vervolging of marteling. Dat christenen het risico op vervolging kunnen verkleinen door in Pakistan af te zien van hun godsdienstige handelingen, zal in de procedure niet tegen ze worden gebruikt.

Haatcampagnes
Daarnaast motiveert Teeven zijn besluit met de vergelijking met de ahmadi-gemeenschap (Islamitische gemeenschap, geloven dat stichter Mirza de verlosser is, red.). In vergelijking met deze gemeenschap hebben Pakistaanse christenen minder te lijden onder geweld, discriminatie, bedreigingen en doelgerichte haatcampagnes van radicale moslimorganisaties.

In februari werd het verzoek gedaan door CU-Tweede Kamerlid Voordewind om Pakistaanse christenen als risicogroep aan te merken. 

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

Van Agt: "Christelijke partijen zijn te stil"

Van Agt: "Christelijke partijen zijn te stil"

Oud-premier Dries van Agt prijst Angela Merkel

politiek en...
Honderden auto's voor vluchtelingen naar Binnenhof

Honderden auto's voor vluchtelingen naar Binnenhof

"Wij gaan ze halen" overhandigt kentekens aan Klaas Dijkhoff

vluchtelingen
"Dit meisje begint haar leven als vluchteling"

"Dit meisje begint haar leven als vluchteling"

Joël Voordewind bezoekt vluchtelingen in Irak

christenvervolgi...

Hoor jij in de stilte ook iets anders?

De '90 seconden' van Dominee Baardmans