Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop Icon--girl Icon--boy Icon--cross

Preken voor de koning

Droom van een koning, inspiratie voor het land

in Nieuws

Met de eerste preek ‘Samen dromen’ is dinsdag het weblog ‘Preken voor de koning’ geopend. Predikanten, pastoors en leken kunnen daar zelf nieuwe bijdragen aan leveren. Het blog is een initiatief van Marleen Blootens, predikant bij de Protestantse Kerk Amsterdam en Luc Tanja, straatpastor bij de Protestantse Diaconie Amsterdam.

De eerste bijdrage op de nieuwe website is afkomstig van cultuurtheoloog Frank Bosman. Bosman citeert in zijn preek en uit de I Have A Dream-speech van Martin Luther King en refereert daarbij ook naar de ‘droom’ van Barack Obama. “Deze droom geef ik onze nieuwe koning graag mee, de droom van Obama, van King en van alle mensen van goede wil. De goddelijke droom die ieder van ons droomt. De droom van Jacob en van Petrus, de droom van zegen en van bevrijding. Dat onze koning in al zijn weelde en rijkdom blijft beseffen dat alle mensen gelijk geschapen zijn”, schrijft Bosman

De website sluit aan bij de oproep van het Nationaal Comité Inhuldiging, dat onder het motto 'Mijn droom voor ons land - Inspiratie voor de nieuwe koning' vraagt mee te denken en te dromen over de nieuwe monarchie.

 

De website is hier te bezoeken.

 

Marleen Blootens werd vanochtend in de Radio 1 uitzending van de NOS geïnterviewd over de nieuwe site. Beluister hieronder het interview. 

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

Antwoordbrief van Tijs aan Klaas Dijkhoff

Antwoordbrief van Tijs aan Klaas Dijkhoff

Geachte heer Dijkhoff, Vooruit: beste Klaas,

Tijs van den Brink

20 september 2018
Waarom de kerk betekenis geeft aan het dorpsleven

Waarom de kerk betekenis geeft aan het dorpsleven

'Kijk als kerk wat je kunt doen in de omgeving'

Tirza van der Graaf

20 september 2018
Exclusieve interviews met bisschop Curry bij de EO

Exclusieve interviews met bisschop Curry bij de EO

Michael Curry over preek Harry en Meghan, zondag 12.00 uur, NPO 2

15 september 2018

Zo verduurzaam je je kledingkast

11 leuke en makkelijke tips om mee aan de slag te gaan