Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop

Paus Johannes Paulus II 'snelste heilige'?

Paus mogelijk heilig verklaard

in Nieuws

Paus Johannes Paulus II zou komende oktober wel eens heilig verklaard kunnen worden, melden Italiaanse media. De Poolse paus zou daarmee met acht jaar na zijn dood de 'snelste heilige' zijn.

De mogelijke heiligverklaring volgt op een genezing van een tot nu toe onbekende vrouw. Een commissie van zeven artsen van de Congregatie voor de heiligverklaringen hebben deze wetenschappelijk onverklaarbare genezing door de tussenkomst van Johannes Paulus II als mirakel erkend. Deze erkenning brengt de heiligverklaring van de paus een stap dichterbij.

Paus Johannes Paulus II werd op 1 mei 2011 door paus Benedictus XVI zalig verklaard - de eerste stap naar een heiligverklaring - na een onverklaarbare genezing van een Franse kloosterzuster van de ziekte van Parkinson.

De bevin­din­gen van de art­sen gaan nu voor verder onder­zoek naar de the­ol­o­gis­che com­missie van de Con­gre­gatie voor de heiligverk­larin­gen. De resul­taten wor­den uitein­delijk aan de paus voorgelegd. In Italiaanse media gaan geruchten dat de heiligverklaring van de paus op 20 oktober plaatsvindt.

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

‘Christenen, doe niet aan yoga!’

‘Christenen, doe niet aan yoga!’

Kerk in India waarschuwt gelovigen geen yoga te beoefenen

Gert-Jan Schaap

kerk 20 april 2018
IJslandse kerk noemt anti-besnijdeniswet ‘Jodenvervolging’

IJslandse kerk noemt anti-besnijdeniswet ‘Jodenvervolging’

‘Weer terug in 1933’

katholieke kerk 19 april 2018
Paus troost huilende jongen en geeft hoopvol antwoord

Paus troost huilende jongen en geeft hoopvol antwoord

‘God was trots op jouw vader’