Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop

Paus Johannes Paulus II 'snelste heilige'?

Paus mogelijk heilig verklaard

in Nieuws

Paus Johannes Paulus II zou komende oktober wel eens heilig verklaard kunnen worden, melden Italiaanse media. De Poolse paus zou daarmee met acht jaar na zijn dood de 'snelste heilige' zijn.

De mogelijke heiligverklaring volgt op een genezing van een tot nu toe onbekende vrouw. Een commissie van zeven artsen van de Congregatie voor de heiligverklaringen hebben deze wetenschappelijk onverklaarbare genezing door de tussenkomst van Johannes Paulus II als mirakel erkend. Deze erkenning brengt de heiligverklaring van de paus een stap dichterbij.

Paus Johannes Paulus II werd op 1 mei 2011 door paus Benedictus XVI zalig verklaard - de eerste stap naar een heiligverklaring - na een onverklaarbare genezing van een Franse kloosterzuster van de ziekte van Parkinson.

De bevin­din­gen van de art­sen gaan nu voor verder onder­zoek naar de the­ol­o­gis­che com­missie van de Con­gre­gatie voor de heiligverk­larin­gen. De resul­taten wor­den uitein­delijk aan de paus voorgelegd. In Italiaanse media gaan geruchten dat de heiligverklaring van de paus op 20 oktober plaatsvindt.

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

Rappende priester Sweet Paul

Keniaanse katholieke kerk schorst rappende priester

‘Ik breng jongeren naar Christus’

katholieke kerk 27 juni 2018
Wordt abortus legaal in het geboorteland van de paus?

Wordt abortus legaal in het geboorteland van de paus?

‘Abortus ligt hypergevoelig’

Gert-Jan Schaap

ethisch dilemma 13 juni 2018
Italiaanse priester vindt € 36.000 in biechtstoel

Italiaanse priester vindt € 36.000 in biechtstoel

Achtergelaten door een genereuze weldoener, of door een crimineel met spijt?

katholieke kerk 11 juni 2018

Annemarie wordt langzaam blind

‘Ik weet niet goed of mijn ziekte een doornenkroon of een lauwerkrans is’