Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop Icon--girl Icon--boy Icon--cross

Oprichter 'Christenen voor Israël' overleden

"Een groot vriend van het Joodse volk is heengegaan"

in Nieuws

Op 84-jarige leeftijd is Karel van Oordt in zijn woonplaats Amersfoort overleden. Dat meldt Christenen voor Israël, de organisatie die in 1979 door Van Oordt is opgericht: "Een groot vriend van Israël en het Joodse volk is heengegaan."

Karel van Oordt nam in 1979 het initiatief voor de oprichting van stichting Christenen voor Israël, vanuit zijn overtuiging dat de bijbelse boodschap over Israël in Nederlandse kerken verspreid moest worden. Van Oordt was begaan met alle kerken - van protestants tot Rooms-Katholiek. "Hij ontdekte dat alle kerken op de een of andere manier een relatie met Israël hadden," memoreert de stichting. "Met groot verlangen zag hij uit naar de komst van de Messias van Israël en het Koninkrijk van God. Hij vond het bijzonder mee te mogen maken dat het Joodse volk in deze tijd terugkeert naar het Beloofde Land Israël."

Voorrecht
"Een markante en inspirerende vriend van Israël is overleden. We gedenken hem met dankbaarheid en respect," reageert SGP-partijleider Kees van der Staaij via Twitter en op de website. "Zijn enthousiasme en begeestering waren aanstekelijk. Het was een voorrecht hem te ontmoeten."

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

Eerste editie ‘Kerstfeest in de Stad’ vanuit Rotterdam

Eerste editie ‘Kerstfeest in de Stad’ vanuit Rotterdam

25 december om 20.20 uur op NPO 1

9 oktober 2018
Nieuwe directeur voor MissieNederland

Nieuwe directeur voor MissieNederland

Jan Wolsheimer per 1 december aan het roer

3 oktober 2018
Ark Mission start project ‘Voor de geraniums’

Ark Mission start project ‘Voor de geraniums’

Ouderen tot bloei laten komen in de kerk

Tirza van der Graaf

28 september 2018