Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop

Opnieuw even uitstel voor bewoners Vluchtkerk

in Nieuws

Het vertrek van de ruim 100 uitgeprocedeerde asielzoekers in de Amsterdamse Vluchtkerk is opnieuw een paar dagen uitgesteld. Dat heeft de eigenaar van het gekraakte gebouw zaterdag gezegd.

Afgelopen vrijdag zouden de eigenaar en burgemeester Eberhard van der Laan bespreken waar de bewoners na dit weekend naartoe zouden moeten. Een definitief besluit is echter niet genomen. "We gaan er begin volgende week verder over praten", laat een woordvoerder van de burgemeester weten. Totdat meer duidelijk is, mogen de uitgeprocedeerden in elk geval in de kerk blijven, aldus de eigenaar.

"Ik heb begrepen dat de burgemeester ook in gesprek gaat met de vluchtelingen. Dat zou natuurlijk een stap vooruit zijn", vindt hij. Ook nadat een besluit is genomen, hoeven zij wat hem betreft niet direct hun boeltje te pakken. De bewoners van de kerk kregen al eerder uitstel: in eerste instantie hadden ze op vrijdagmiddag 5 april weg moeten zijn.

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

55 redenen waarom vrouwen moeten (s)preken

55 redenen waarom vrouwen moeten (s)preken

'Omdat een van de beste preken ooit van een vrouw was'

Mirjam Hollebrandse

Friese kerken nu ook online te bekijken

Friese kerken nu ook online te bekijken

Foto's en video's van kerken bij elkaar op één site

kerk 5 juli 2018
‘Atheïstische dominee’ Klaas Hendrikse overleden

‘Atheïstische dominee’ Klaas Hendrikse overleden

‘God bestaat niet, hij gebeurt’

atheïsme 28 juni 2018

Annemarie wordt langzaam blind

‘Ik weet niet goed of mijn ziekte een doornenkroon of een lauwerkrans is’