Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop

Noodhulp aan Syrische vluchtelingen

Dorcas, Tear en ZOA bieden noodhulp aan Syrische vluchtelingen

in Nieuws

Drie christelijke hulporganisaties gaan zich samen inzetten voor de vluchtelingen in Syrië. Het aantal vluchtelingen stijgt snel en hulp is hard nodig. De actie van Dorcas, Tear en ZOA gebeurt in afstemming met organisaties als Red een Kind en Woord en Daad.

1,2 miljoen Syrische vluchtelingen zijn er in de buurlanden van Syrië en Egypte geregistreerd. Dat blijkt uit de cijfers van het vluchtelingencommissariaat van de Verenigde Naties. Voor de vluchtelingen is in Syrië verblijven op sommige plekken levensgevaarlijk en vluchten vaak naar de buurtlanden van Syrië.
 
De vluchtelingen verblijven meestal in kampen, leegstaande gebouwen of scholen. Het gebrek aan voedsel, kleding, medische hulp en hygiëneartikelen is groot. Voor de hulporganisaties is het soms moeilijk om de vluchtelingen binnen Syrië te bereiken vanwege het geweld op veel verschillende plaatsen. 
 
Tear heeft samen met Dorcas en ZOA een actie voor Syrische vluchtelingen gestart. Via een netwerk van lokale kerken kan Tear de vluchtelingen bereiken en helpen. Dorcas en ZOA dragen bij aan dekens, vloermatten,matrassen kooktoestellen en gasflessen.
 
Op de websites van de christelijke hulporganisaties kan een donatie worden gedaan. 

 

foto: ANP

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

Open Doors wil 15.000 christelijke gezinnen in Nigeria redden van hongerdood

Open Doors wil 15.000 christelijke gezinnen in Nigeria redden van hongerdood

Eerst gevlucht voor Boko Haram, nu achtergesteld door regering

Amsterdam faciliteert geen tweede plek asielzoekers

Amsterdam faciliteert geen tweede plek asielzoekers

Vluchtflat pand tot 1 oktober beschikbaar

vluchtelingen
Bewoners Vluchtkerk willen nieuwe opvangplek

Bewoners Vluchtkerk willen nieuwe opvangplek

De kerk moet vrijdag leeg zijn

vluchtelingen

Hoor jij in de stilte ook iets anders?

De '90 seconden' van Dominee Baardmans