Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop

Kerken vangen Vluchtkerkbewoners op

Noodopvang voor zieke of psychisch hulpbehoevende asielzoekers

in Nieuws

Acht kerken in Amsterdam stellen in samenwerking met de Protestante Diaconie en de GGD hun deuren open voor zo'n 25 bewoners van de zogeheten Vluchtkerk. Het gaat volgens de kerkelijke organisatie om noodopvang bedoeld voor uitgeprocedeerde asielzoekers die te ziek zijn om buiten te slapen of die psychische hulp nodig hebben. Dat lieten de woordvoerders van de Diaconie en van de bewoners vrijdag weten.

Verder is de kerkelijke organisatie bereid een actiecentrum voor alle bewoners op te richten. "We zullen het protest van deze mensen blijven steunen", vertelde de zegsman van de Diaconie.

Ruim 100 asielzoekers uit landen als Somalië, Sudan, Ethiopië en Eritrea protesteren sinds september tegen het Nederlands asielbeleid, waarbij ze eerst bivakkeerden in een tentenkamp in Amsterdam-Osdorp. Nadat de gemeente het kamp vorig jaar had ontruimd, konden ze in de gekraakte Sint Jozefkerk in Amsterdam-West verblijven. De asielzoekers moeten uiterlijk vrijdagmiddag vertrekken uit het gebouw.

Tent
Voor de overgebleven asielzoekers is het nog onduidelijk waar zij hierna terechtkunnen. Als er geen enkele opvangplek wordt gevonden, zullen de uitgeprocedeerden volgens de woordvoerder mogelijk voor het gekraakte pand zelf in een tent gaan slapen. "We kijken nog naar alle opties; dit is er een van."

Bron: ANP

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

150e wake bij uitzetcentrum voor gedetineerde vluchtelingen

150e wake bij uitzetcentrum voor gedetineerde vluchtelingen

'We willen deze vluchtelingen laten merken dat we ze niet vergeten'

vluchtelingen 5 april 2018
Nog steeds verdrinken mensen voor de kust van Europa

Nog steeds verdrinken mensen voor de kust van Europa

Makers documentaire ‘De deal’ roepen op tot actie

vluchtelingen 21 maart 2018
Dit is de trailer van een nieuwe film over paus Franciscus

Dit is de trailer van een nieuwe film over paus Franciscus

‘Pope Francis - A Man of His Word’ van de beroemde cineast Wim Wenders gaat 18 mei in première

Gert-Jan Schaap

paus 14 maart 2018