Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop

Kerken vangen Vluchtkerkbewoners op

Noodopvang voor zieke of psychisch hulpbehoevende asielzoekers

in Nieuws

Acht kerken in Amsterdam stellen in samenwerking met de Protestante Diaconie en de GGD hun deuren open voor zo'n 25 bewoners van de zogeheten Vluchtkerk. Het gaat volgens de kerkelijke organisatie om noodopvang bedoeld voor uitgeprocedeerde asielzoekers die te ziek zijn om buiten te slapen of die psychische hulp nodig hebben. Dat lieten de woordvoerders van de Diaconie en van de bewoners vrijdag weten.

Verder is de kerkelijke organisatie bereid een actiecentrum voor alle bewoners op te richten. "We zullen het protest van deze mensen blijven steunen", vertelde de zegsman van de Diaconie.

Ruim 100 asielzoekers uit landen als Somalië, Sudan, Ethiopië en Eritrea protesteren sinds september tegen het Nederlands asielbeleid, waarbij ze eerst bivakkeerden in een tentenkamp in Amsterdam-Osdorp. Nadat de gemeente het kamp vorig jaar had ontruimd, konden ze in de gekraakte Sint Jozefkerk in Amsterdam-West verblijven. De asielzoekers moeten uiterlijk vrijdagmiddag vertrekken uit het gebouw.

Tent
Voor de overgebleven asielzoekers is het nog onduidelijk waar zij hierna terechtkunnen. Als er geen enkele opvangplek wordt gevonden, zullen de uitgeprocedeerden volgens de woordvoerder mogelijk voor het gekraakte pand zelf in een tent gaan slapen. "We kijken nog naar alle opties; dit is er een van."

Bron: ANP

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

Immigratiedienst moet bekeerlingen beter behandelen

Immigratiedienst moet bekeerlingen beter behandelen

Staatssecretaris geeft gehoor aan kritiek belangenorganisaties

vluchtelingen 5 juli 2018
Koffiedrinken met een vluchteling

Koffiedrinken met een vluchteling

Vluchtelingen schenken een 'bakkie' op Wereldvluchtelingendag

vluchtelingen 20 juni 2018
'Nacht van de Vluchteling': wandelaars halen veel geld op

'Nacht van de Vluchteling': wandelaars halen veel geld op

Dit heb je dit weekend gemist op tv en radio (week 25)

Bart van Delen

christelijke... 18 juni 2018

Annemarie wordt langzaam blind

‘Ik weet niet goed of mijn ziekte een doornenkroon of een lauwerkrans is’