Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop

Kerken staan stil bij de nieuwe koning

in Nieuws

In verschillende kerken wordt zondag stilgestaan bij de inhuldiging van Willem-Alexander en het afscheid van de huidige vorstin. Zo houdt de Sint-Nicolaasbasiliek in Amsterdam een 'kroningsmis' om koningin Beatrix te bedanken "voor alles wat zij voor Nederland heeft betekend''.

Ook zullen de aanwezigen bidden voor het nieuwe koningspaar en hun gezin. Bij de dienst zullen Martine van Loon-Labouchère, grootmeesteres van de koningin, en andere leden van de hofhouding aanwezig zijn. Bisschop Jos Punt van het bisdom Haarlem-Amsterdam gaat voor in de mis.

In de Portugese Synagoge bij het Waterlooplein vindt zondagavond een 'Oranjedienst' plaats, met oranje kaarsen in een van de antieke kroonluchters. In 1898 was in de synagoge een soortgelijke dienst, toen voor de inhuldiging van koningin Wilhelmina.

In de Amsterdamse Westerkerk is tijdens de 'k(r)oningsviering' zondagavond een speciaal zangstuk te horen voor het nieuwe koningspaar. In de Sint Jan in Den Bosch wordt maandagavond tijdens een oecumenische viering gebeden voor Beatrix.

 

Bron: ANP
Foto: Sint Nicolaasbasiliek -ANP

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

Wim de Knijff over Bijbeltaal en moedertaal: 'Vurige kolen'

Wim de Knijff over Bijbeltaal en moedertaal: 'Vurige kolen'

Dit heb je dit weekend gemist op tv en radio (week 24)

Bart van Delen

christelijke... 11 juni 2018
Uniek gesprek met koningin Elizabeth

Uniek gesprek met koningin Elizabeth

Zaterdag, NPO 2, 19.10 uur

Tirza van der Graaf

koningshuis 31 mei 2018
Harry en Meghan, een koninklijk sprookje

Harry en Meghan, een koninklijk sprookje

Nadere kennismaking met Meghan: donderdag, 21.30 uur, NPO 1

christelijke... 18 mei 2018

Zij scheidden 50 jaar geleden en trouwden onlangs opnieuw

‘Oma die met opa trouwt, dat klinkt wel een beetje gek’