Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop Icon--girl Icon--boy Icon--cross

Kerken staan stil bij de nieuwe koning

in Nieuws

In verschillende kerken wordt zondag stilgestaan bij de inhuldiging van Willem-Alexander en het afscheid van de huidige vorstin. Zo houdt de Sint-Nicolaasbasiliek in Amsterdam een 'kroningsmis' om koningin Beatrix te bedanken "voor alles wat zij voor Nederland heeft betekend''.

Ook zullen de aanwezigen bidden voor het nieuwe koningspaar en hun gezin. Bij de dienst zullen Martine van Loon-Labouchère, grootmeesteres van de koningin, en andere leden van de hofhouding aanwezig zijn. Bisschop Jos Punt van het bisdom Haarlem-Amsterdam gaat voor in de mis.

In de Portugese Synagoge bij het Waterlooplein vindt zondagavond een 'Oranjedienst' plaats, met oranje kaarsen in een van de antieke kroonluchters. In 1898 was in de synagoge een soortgelijke dienst, toen voor de inhuldiging van koningin Wilhelmina.

In de Amsterdamse Westerkerk is tijdens de 'k(r)oningsviering' zondagavond een speciaal zangstuk te horen voor het nieuwe koningspaar. In de Sint Jan in Den Bosch wordt maandagavond tijdens een oecumenische viering gebeden voor Beatrix.

 

Bron: ANP
Foto: Sint Nicolaasbasiliek -ANP

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

Prinsjesdag troonrede

Prinsjesdag 2018: staat er nog nieuws in de Troonrede?

Dinsdag, 12.25 uur, NPO 1 en 22.50 uur, NPO 2

18 september 2018
Exclusieve interviews met bisschop Curry bij de EO

Exclusieve interviews met bisschop Curry bij de EO

Michael Curry over preek Harry en Meghan, zondag 12.00 uur, NPO 2

15 september 2018
Koninklijke huwelijken uit liefde

Koninklijke huwelijken uit liefde

Deze week in Blauw Bloed

Jeroen Snel

15 september 2018

Video's

Zo verduurzaam je je kledingkast

11 leuke en makkelijke tips om mee aan de slag te gaan