Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop

Kerk vergeet moslims om de hoek

Stichting Evangelie & Moslims publiceert haar nieuwe nota

in Nieuws

De kerken in Nederland besteden te weinig aandacht aan de Turkse en Marokkaanse gemeenschappen. Ook hebben kerkleden hun buren nauwelijks uitgenodigd om kennis te maken met het evangelie.

Dit staat in de nieuwe visienota van de stichting Evangelie & Moslims. Deze stichting ondersteunt kerken in hun evangelisatiewerk onder moslims.

Veel kerken zijn actief met zendingswerk. Ze sturen zendelingen naar de andere kant van de wereld, maar vergeten vaak hun Turkse en Marokkaanse wijkgenoten, aldus de nota. Er bestaan wel enkele missionaire projecten, maar deze worden meestal niet vanuit de lokale kerk georganiseerd.

Volgens de nota moeten de kerken trouw zijn aan de Bijbelse opdracht om mensen op te roepen tot bekering. Hierbij mag niet gediscrimineerd worden tussen de groepen in de samenleving. Toch zijn er veel moslims nooit uitgenodigd voor een kerkdienst en hebben ze nooit een Bijbel of handreiking gekregen, constateert de stichting.

Om er voor te zorgen dat de kerken in gesprek komen met de moslimgemeenschap is de organisatie op zoek naar bruggenbouwers. Dit zijn bij voorkeur gemeenteleden die, samen met andere christenen, zich langdurig willen inzetten binnen de moslimgemeenschap.

 

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

Durven we in de kerk nog te bidden voor onze zieken?

Durven we in de kerk nog te bidden voor onze zieken?

Angst voor boetes door nieuwe privacy-wet

Miriam Duijf

55 redenen waarom vrouwen moeten (s)preken

55 redenen waarom vrouwen moeten (s)preken

'Omdat een van de beste preken ooit van een vrouw was'

Mirjam Hollebrandse

Friese kerken nu ook online te bekijken

Friese kerken nu ook online te bekijken

Foto's en video's van kerken bij elkaar op één site

kerk 5 juli 2018

Annemarie wordt langzaam blind

‘Ik weet niet goed of mijn ziekte een doornenkroon of een lauwerkrans is’