Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--arrow-down Icon--chevron-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop Icon--girl Icon--boy Icon--cross

Kamervragen over vervolging christenen Nigeria

"Antipiraterij-missie als handvat gebruiken richting regering Nigeria"

in Nieuws

Christenen in Nigeria zijn hun leven niet zeker. Moslim-extremisten hebben als doel om de christenen uit te roeien en gebruiken daarbij meedogenloos geweld. In de afgelopen twee jaar zijn er zeker negenhonderd christenen vermoord door de rebellen. Habila Adamu, een slachtoffer van het moslimgeweld, is deze week in Nederland om zijn bijzondere verhaal te vertellen.

In Den Haag zijn er kamervragen gesteld over de toestand in Nigeria. De christelijke partijen willen dat Nigeria wordt aangesproken op de falende bescherming van de burgers, zoals bij Habila Adamu: "Geweld door Boko Haram bedreigt steeds meer christenen in het Afrikaanse land. De SGP heeft met ChristenUnie en CDA vragen gesteld aan minister Timmermans van Buitenlandse Zaken met de vraag wat Nederland hier concreet aan kan doen." Zo wordt er ook gevraagd of de Antipiraterij-missie (die ook in Nigeria actief is) als handvat kan worden gebruikt om de druk op Nigeria op te voeren.

Habila werd door islamitische extremisten dwars door zijn hoofd geschoten nadat hij zei dat hij bereid was om te sterven als christen. De radicalen lieten hem voor dood achter, maar God had andere plannen met Habila.
Tot aan de ingrijpende operatie balanceerde Habila op het randje van leven of dood. Tijdens de operatie moest men bot en vlees uit zijn been in zijn gezicht plaatsen.Wonder boven wonder was de operatie een succes en kan Habila zijn verhaal navertellen.

Nu leeft Habila samen met zijn zoon en zijn zwangere vrouw in een veiligere regio van Nigeria dankzij Stichting De Ondergrondse Kerk (SDOK). Hij is dankbaar voor wat God voor hem heeft gedaan: “Ik ben in leven om anderen te laten zien dat de dood in de handen van God ligt. Alle dank is aan Hem, ik kan niet anders zeggen. Hij is de Genezer van mijn hart.” 


Door de Wereld Radio maakte een reportage over de aanslag op Habila. Beluister hier de reportage

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

Christelijke organisaties openen meldpunt christenvervolging

christenvervolging| Christelijke organisaties openen meldpunt christenvervolging

‘Allochtone christenen kunnen het in Nederland heel moeilijk hebben’

27 November 2018
'Het is te onveilig voor Asia Bibi om in Pakistan te blijven'

Asia Bibi| 'Het is te onveilig voor Asia Bibi om in Pakistan te blijven'

Moslims blijven oproepen haar te doden

16 November 2018
Sevi liet zich in het geheim dopen

christenvervolging| Sevi liet zich in het geheim dopen

‘Soms denk ik: heb ik het goede gekozen?’

Tirza van der Graaf

12 November 2018