Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--arrow-down Icon--chevron-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop Icon--girl Icon--boy Icon--cross

Gelovigen boos op mr. Bean

Britse komiek Rowan Atkinson beledigt gelovigen

in Christelijk Nieuws

Afgelopen 15 maart werd de sketch bij de BBC uitgezonden. Ofcom, het Britse orgaan voor de regulatie van de media, stelt een onderzoek in naar de sketch van Rowan Atkinson.

Veel gelovigen voelen zich beledigd na het zien van de sketch. inmiddels zijn er meer dan 2.200 klachten ingediend. Dat meldt het katholieke persagentschap Apic.

Volgens duizenden christenen werd in de sketch hun godsdienst beledigd en werd er opzettelijk een scheef beeld gecreëerd van een geestelijke. Rowan Atkinson, de vertolker van Mr. Bean, parodieert in de sketch de aartsbisschop van Canterbury. Hij stelt onder meer dat bidden niet helpt.

Bekijk hieronder het omstreden filmpje.

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons