Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop

Dorcas werkt samen met voetbalclub AZ

Scholieren in Tanzania krijgen gratis sportkleding

in Nieuws

AZ-directeur Toon Gerbrands overhandigde vorige week symbolisch het AZ-tenue aan Dorcas-directeur Tanzania Stella Sozigwa. De voetbalclub doneert sportkleding voor het middelbaar onderwijs in Tanzania.

Dorcas-directeur Nederland Joeke van der Mei is enthousiast over de samenwerking met de bekende club. “Voor de mensen in onze projecten zijn de spullen die AZ ons aanbiedt prachtige cadeaus”, zegt hij, “AZ laat hiermee zien dat de club niet alleen oog heeft voetbal, maar ook voor de bittere armoede die er nog steeds is in vele delen van de wereld”.

Iman Biesheuvel, Manager Projecten van AZ: “Door een deel van onze kleding beschikbaar te stellen aan Dorcas weten wij zeker dat het op een juiste plek terechtkomt. Bij de mensen die het het hardst nodig hebben.”

AZ doneerde al eerder sportkleding aan Dorcas, maar dit jaar gingen de twee een structureel samenwerkingsverband aan voor drie jaar.

Foto: 
Ondertekening van het 3-jarig samenwerkingsverband tussen AZ en Dorcas met v.l.n.r. Toon Gerbrands, directeur algemene zaken AZ, Joeke van der Mei, directeur fondswering Dorcas, Michel Gendi, directeur Operations Dorcas en Earnest Stewart, directeur voetbalzaken AZ. 

Ed van de Pol / www.edvandepol.nl

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

Helft christelijke jongeren ervaart hoge prestatiedruk

Helft christelijke jongeren ervaart hoge prestatiedruk

Onderzoek Evangelische Hogeschool geeft inkijk in jongerencultuur

christelijke... 9 april 2018
Een eigen 'Belle Bijbel' voor tienermeiden

Een eigen 'Belle Bijbel' voor tienermeiden

Speciale meidenbijbel wordt vandaag gepresenteerd

150e wake bij uitzetcentrum voor gedetineerde vluchtelingen

150e wake bij uitzetcentrum voor gedetineerde vluchtelingen

'We willen deze vluchtelingen laten merken dat we ze niet vergeten'

vluchtelingen 5 april 2018