Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--arrow-down Icon--chevron-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop Icon--girl Icon--boy Icon--cross

Dorcas werkt samen met voetbalclub AZ

Scholieren in Tanzania krijgen gratis sportkleding

in Christelijk Nieuws

AZ-directeur Toon Gerbrands overhandigde vorige week symbolisch het AZ-tenue aan Dorcas-directeur Tanzania Stella Sozigwa. De voetbalclub doneert sportkleding voor het middelbaar onderwijs in Tanzania.

Dorcas-directeur Nederland Joeke van der Mei is enthousiast over de samenwerking met de bekende club. “Voor de mensen in onze projecten zijn de spullen die AZ ons aanbiedt prachtige cadeaus”, zegt hij, “AZ laat hiermee zien dat de club niet alleen oog heeft voetbal, maar ook voor de bittere armoede die er nog steeds is in vele delen van de wereld”.

Iman Biesheuvel, Manager Projecten van AZ: “Door een deel van onze kleding beschikbaar te stellen aan Dorcas weten wij zeker dat het op een juiste plek terechtkomt. Bij de mensen die het het hardst nodig hebben.”

AZ doneerde al eerder sportkleding aan Dorcas, maar dit jaar gingen de twee een structureel samenwerkingsverband aan voor drie jaar.

Foto: 
Ondertekening van het 3-jarig samenwerkingsverband tussen AZ en Dorcas met v.l.n.r. Toon Gerbrands, directeur algemene zaken AZ, Joeke van der Mei, directeur fondswering Dorcas, Michel Gendi, directeur Operations Dorcas en Earnest Stewart, directeur voetbalzaken AZ. 

Ed van de Pol / www.edvandepol.nl

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

'Victor van Heusden zag eerst de mens en dan de mening'

christelijke organisaties| 'Victor van Heusden zag eerst de mens en dan de mening'

Reacties op het overlijden van een pionier en ziener

14 November 2018
Christelijke organisaties onderzoeken hoe geloof vorm krijgt op het werk

christelijke organisaties| Christelijke organisaties onderzoeken hoe geloof vorm krijgt op het werk

Hoe uiten werknemers hun geloof?

14 November 2018
Christelijke pionier Victor van Heusden overleden

christelijke evenementen| Christelijke pionier Victor van Heusden overleden

Van Flevofestival tot stiltecentrum

13 November 2018