Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--arrow-down Icon--chevron-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop Icon--girl Icon--boy Icon--cross

Dodental sektarisch geweld in Egypte stijgt tot twee

in Christelijk Nieuws

Het officiële dodental na botsingen tussen moslims en christenen zondag in Cairo is opgelopen tot twee. Negenentachtig mensen raakten gewond. Dat meldt het Egyptische ministerie van Volksgezondheid maandag.

Volgens het Ministerie van Volksgezondheid is de identiteit van de tweede overledene nog niet bekend. De eerste dode was een christen.

De confrontaties tussen moslims en christenen vonden zondag plaats bij de St. Markcuskathedraal, een koptische orthodoxe kerk in Cairo. Dat gebeurde na een begrafenisplechtigheid die werd gehouden voor vier christenen die de dag daarvoor werden gedood bij sektarisch geweld.

Tijdens de begrafenisdienst scandeerden rouwenden leuzen tegen de islamitische president  Morsi. Ook riepen de rouwenden Morsi op om af te treden.

Morsi veroordeelde het geweld dat hij beschouwd als een aanval op zowel de kathedraal als een aanval op hem persoonlijk. 

 

Bron: AP
Foto: ANP
- Een gewonde koptische christen wordt geholpen tijdens de confrontaties bij de St Marcuskathedraal. 7 april 2013

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons