Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop

Dodental sektarisch geweld in Egypte stijgt tot twee

in Nieuws

Het officiële dodental na botsingen tussen moslims en christenen zondag in Cairo is opgelopen tot twee. Negenentachtig mensen raakten gewond. Dat meldt het Egyptische ministerie van Volksgezondheid maandag.

Volgens het Ministerie van Volksgezondheid is de identiteit van de tweede overledene nog niet bekend. De eerste dode was een christen.

De confrontaties tussen moslims en christenen vonden zondag plaats bij de St. Markcuskathedraal, een koptische orthodoxe kerk in Cairo. Dat gebeurde na een begrafenisplechtigheid die werd gehouden voor vier christenen die de dag daarvoor werden gedood bij sektarisch geweld.

Tijdens de begrafenisdienst scandeerden rouwenden leuzen tegen de islamitische president  Morsi. Ook riepen de rouwenden Morsi op om af te treden.

Morsi veroordeelde het geweld dat hij beschouwd als een aanval op zowel de kathedraal als een aanval op hem persoonlijk. 

 

Bron: AP
Foto: ANP
- Een gewonde koptische christen wordt geholpen tijdens de confrontaties bij de St Marcuskathedraal. 7 april 2013

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

'Motieven IS-strijders blijken heel verschillend'

'Motieven IS-strijders blijken heel verschillend'

Nieuw tv-tweeluik: 'In het spoor van IS'

Bart van Delen

fundamentalisme
'De ouders van Samy mogen geen verdriet hebben'

'De ouders van Samy mogen geen verdriet hebben'

3Doc: Die avond in Bataclan

Bart van Delen

islam en...
Indonesische viering 500 jaar Reformatie afgebroken

Indonesische viering 500 jaar Reformatie afgebroken

Indonesische christenen die op 20 oktober 500 jaar Reformatie wilden vieren, moesten het evenement vanwege dreigementen van moslims afgelasten. Dat...

islam en...

Zo vier je de veertigdagentijd met kinderen

Maak een 'kijktafel' – en 8 andere tips