Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--arrow-down Icon--chevron-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop Icon--girl Icon--boy Icon--cross

Desmond Tutu wint Templeton Prize

"Als je boven de menigte uitsteekt, word je gedragen door anderen"

in Christelijk Nieuws

Desmond Tutu, de voormalige anglicaanse aartsbisschop van Kaapstad, heeft de Templeton Prize gewonnen. Dit is een prijs ter beloning van wetenschappelijke voortgang op het gebied van religie.

Tutu is bekroond voor zijn promotie van liefde, vergeving en bevrijding van de mens. In het bijzonder na de val van de apartheid, toen hij voorzitter werd van de Zuid-Afrikaanse "Waarheids- en Verzoeningscommissie" (Truth and Reconciliation Commission).

Tutu heeft nog niet bekend gemaakt wat hij zal doen met het prijzengeld van 1,7 miljoen dollar. Wel zei hij: "Als je in een menigte bent, en je steek er bovenuit, dan word je gedragen op de schouders van anderen."

Vorig jaar was er al een verschuiving merkbaar toen de Dalai Lama de prijs ontving. Niet de theoloog of natuurkundige, maar de internationale geestelijk en politiek figuur krijg nu de jaarlijkse toekenning.

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons