Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--arrow-down Icon--chevron-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop Icon--girl Icon--boy Icon--cross

BLOG VAN DE WEEK | Springplank voor diepere relatie met God

Onbekende zendingswerker plaatst dagelijks overdenkingen

in Mediatips

De blog ikzoek.godshart.nl wordt geschreven door een onbekende zendingswerker in India. Hij woont daar met zijn Indiase vrouw waar ze samen vrienden ondersteunen bij hun zendingsorganisatie. Samen zetten zij zich in voor christelijke non-profit activiteiten. De blogger over zijn anonimiteit: "De reden dat ik anoniem wil blijven is omdat ik wil dat het om de boodschap gaat. Ik verlang er naar dat mensen God persoonlijk leren kennen. En als dat afhankelijk is van mijn persoon of van welke soort dominee ook dan kunnen we God niet vinden omdat we niet verder kijken dan de boodschapper. Het gaat om de boodschap, het gaat om het vinden van God in ons leven."

Op de website godshart.nl verschijnt elke dag een nieuwe overdenking aan de hand van bijbelteksten. Daarbij kiest de blogger bewust voor het gebruik van de Herziene Staten Vertaling. "Naar mate ik de Herziene Staten Vertaling meer gebruik, merk ik dat het een vertaling is waar meer in wordt geïnterpreteerd. Omdat ik in India woon lees ik persoonlijk Engelse vertalingen waardoor ik merk dat de NBV soms niet de juiste lading dekt. Niet omdat het niet juist is vertaald maar omdat het te veel is geïnterpreteerd naar mijn mening."

De website is verder eenvoudig en fungeert voornamelijk als online dagboek. Handig voor als je onderweg bent en geen bijbels dagboek mee kan nemen.

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons