Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop

Bewoners Vluchtkerk welkom in Den Haag

"We improviseren met de hulp die we al krijgen"

in Nieuws

De ruim 100 uitgeprocedeerde asielzoekers in de zogeheten Vluchtkerk in Amsterdam zijn bij gebrek aan opvang welkom in de gekraakte Sacramentskerk in Den Haag. Zelf willen ze alleen liever in de hoofdstad blijven. Dat lieten woordvoerders van de Haagse kerk en de bewoners donderdag weten.

In het Haagse pand verblijven sinds januari ook al twintig andere uitgeprocedeerde asielzoekers, die vorig jaar een tentenkamp bij het Malieveld hadden opgezet. De bewoners van de Vluchtkerk vrezen dat de ruimte te klein is voor hen allemaal. "Daarnaast krijgen we in Amsterdam heel veel steun en die kunnen we goed gebruiken", vertelde een zegsman.

Hoewel geen enkele asielzoeker uit Amsterdam geweigerd zal worden, noemt de woordvoerder van de Haagse Sacramentskerk de mogelijke opvang 'niet ideaal'. Met de bewoners van de Vluchtkerk erbij zal er namelijk extra geld en voedsel nodig zijn om de uitgeprocedeerden te ondersteunen. "Daar is geen plan voor, we zullen gaan improviseren met de hulp die we al krijgen," zei de woordvoerder van de Haagse asielzoekers.


Bron: ANP

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

Friese kerken nu ook online te bekijken

Friese kerken nu ook online te bekijken

Foto's en video's van kerken bij elkaar op één site

kerk 5 juli 2018
‘Atheïstische dominee’ Klaas Hendrikse overleden

‘Atheïstische dominee’ Klaas Hendrikse overleden

‘God bestaat niet, hij gebeurt’

atheïsme 28 juni 2018
Voorganger schrijft 'open brief aan kerktwijfelaars'

Voorganger schrijft 'open brief aan kerktwijfelaars'

‘Val op zondag gewoon eens binnen’

Mirjam Hollebrandse

geloofsvragen 18 juni 2018

Annemarie wordt langzaam blind

‘Ik weet niet goed of mijn ziekte een doornenkroon of een lauwerkrans is’