Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--arrow-down Icon--chevron-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop Icon--girl Icon--boy Icon--cross

Zaligverklaring Limburgse bisschop?

Bisdom Roermond onderzoekt zaligverklaring van vermoorde bisschop

in Christelijk Nieuws

Het bisdom Roermond laat onderzoeken of de in 1937 in China vermoorde Limburgse bisschop Frans Schraven zalig kan worden verklaard. Daartoe installeert bisschop Frans Wiertz zaterdag in Panningen een speciale kerkelijke rechtbank. Dat maakte het bisdom Roermond donderdag bekend.

Schraven werd in 1937 met acht metgezellen door de Japanse bezetters van China op een gruwelijke wijze om het leven gebracht. Dat gebeurde toen hij in de stad Chengtingfu verkrachting van duizenden meisjes en vrouwen door de Japanse soldaten probeerde te voorkomen.

De kerkelijke rechtbank gaat het motief van de moord onderzoeken en denkt daar een half jaar voor nodig te hebben. De onderzoeksresultaten gaan vervolgens naar Rome, waar het proces voor de zaligverklaring wordt voortgezet.

Bron: ANP

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons