Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop

Van Schayck: wonder was geen wetenschap

in Geloven

De in opspraak geraakte hoogleraar Onno van Schayck geeft toe dat een door hem meegemaakt wonder toch niet wetenschappelijk bewezen is, maar gebaseerd is op persoonlijk geloof. Dat meldt het dagblad Trouw.

Eerder vertelde Van Schayck in een interview (met EO & ForumC) op de website Geloofenwetenschap.nl dat hij ruim 20 jaar geleden een wonder meemaakte toen een te kort been vanzelf aangegroeide. Röntgenfoto's zouden daar het bewijs van zijn, maar hij trekt zijn uitspraken nu in.

Van Schayck: "In mijn enthousiasme heb ik het woord 'onomstotelijk' gebruikt. Dat was onverstandig, want dat woord suggereert dat er wetenschappelijk bewijs voor het aangegroeide been zou zijn. Dat is niet het geval.''

Toen commotie ontstond over zijn uitspraken, stapte de hoogleraar op als directeur van onderzoeksbureau Caphri. Hij wilde niet dat het instituut zou lijden onder de media-aandacht rondom hemzelf.

 

Bron: Trouw & ANP

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

Visie-jaaroverzicht 2017

Visie-jaaroverzicht 2017

CU regeert mee, kerkelijke eenheid en evolutie...

Marco van der Straten

politiek en...
‘Verbaasd hoe archeologie strookt met de Bijbel’

‘Verbaasd hoe archeologie strookt met de Bijbel’

National Geographic duikt in het leven van Jezus

Willem Bikker

Israël
Lang leve(n) de amish!

Lang leve(n) de amish!

Onderzoek: leden Old Order Amish worden gemiddeld 10 jaar ouder

Gert-Jan Schaap

christendom

Hoor jij in de stilte ook iets anders?

De '90 seconden' van Dominee Baardmans