Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--arrow-down Icon--chevron-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop Icon--girl Icon--boy Icon--cross

Van Schayck: wonder was geen wetenschap

in Geloven

De in opspraak geraakte hoogleraar Onno van Schayck geeft toe dat een door hem meegemaakt wonder toch niet wetenschappelijk bewezen is, maar gebaseerd is op persoonlijk geloof. Dat meldt het dagblad Trouw.

Eerder vertelde Van Schayck in een interview (met EO & ForumC) op de website Geloofenwetenschap.nl dat hij ruim 20 jaar geleden een wonder meemaakte toen een te kort been vanzelf aangegroeide. Röntgenfoto's zouden daar het bewijs van zijn, maar hij trekt zijn uitspraken nu in.

Van Schayck: "In mijn enthousiasme heb ik het woord 'onomstotelijk' gebruikt. Dat was onverstandig, want dat woord suggereert dat er wetenschappelijk bewijs voor het aangegroeide been zou zijn. Dat is niet het geval.''

Toen commotie ontstond over zijn uitspraken, stapte de hoogleraar op als directeur van onderzoeksbureau Caphri. Hij wilde niet dat het instituut zou lijden onder de media-aandacht rondom hemzelf.

 

Bron: Trouw & ANP

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons