Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop

"Timmermans moet Pakistan aanspreken"

in Nieuws

Minister Frans Timmermans van Buitenlandse Zaken moet de Pakistaanse autoriteiten kritisch aanspreken, omdat er te weinig vrijheid van religie is in het overwegend islamitische land. Dat vinden VVD, CDA, PVV, ChristenUnie en SGP. Volgens deze partijen laat een aanval op een christelijke wijk in de stad Lahore afgelopen week zien dat er nog veel te verbeteren valt.

De partijen hebben maandag vragen gesteld aan Timmermans over het incident, waarbij meer dan 175 huizen, bijna 20 winkels en twee kerken in vlammen opgingen. Ook raakten tien mensen gewond, toen een menigte de wijk introk om een man te straffen die de profeet Mohammed zou hebben beledigd.

De vijf partijen willen verder van Timmermans weten of hij nog andere middelen heeft om Pakistan onder druk te zetten. Ook vragen ze zich af hoe Pakistan heeft gereageerd op de gewelddadigheden in de christelijke wijk in Lahore en of die reactie volgens de minister adequaat is.

Pakistan kent zeer strenge wetten tegen godslastering, waardoor relatief kleine incidenten soms flink uit de hand kunnen lopen. Zo werd eerder een 11-jarig meisje met het syndroom van Down opgepakt, omdat zij het vuur zou hebben aangemaakt met papier waarop Koranverzen geschreven stonden.

Volgens de vijf partijen maakt Pakistan op kwalijke wijze gebruik van de wetgeving tegen godslastering. Veel mensen worden opgepakt op basis van deze wet. Onder hen zijn ook vaak christenen. Slechts 1,5 procent van de 175 miljoen Pakistanen hangt het christelijke geloof aan.


Bron: ANP

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

'Motieven IS-strijders blijken heel verschillend'

'Motieven IS-strijders blijken heel verschillend'

Nieuw tv-tweeluik: 'In het spoor van IS'

Bart van Delen

fundamentalisme
'De ouders van Samy mogen geen verdriet hebben'

'De ouders van Samy mogen geen verdriet hebben'

3Doc: Die avond in Bataclan

Bart van Delen

islam en...
Indonesische viering 500 jaar Reformatie afgebroken

Indonesische viering 500 jaar Reformatie afgebroken

Indonesische christenen die op 20 oktober 500 jaar Reformatie wilden vieren, moesten het evenement vanwege dreigementen van moslims afgelasten. Dat...

islam en...

Hoor jij in de stilte ook iets anders?

De '90 seconden' van Dominee Baardmans