Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--arrow-down Icon--chevron-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop Icon--girl Icon--boy Icon--cross

Stadsretraite en Paasjubel bij Dom Utrecht

in Geloven

Wie zich in stilte wil voorbereiden op het paasfeest kan vanaf Goede Vrijdag terecht in de Domkerk in Utrecht. Daar wordt vrijdag en zaterdag een openbare stadsretraite gehouden. De retraite begint met aandacht voor de betekenis van Pasen en de Kruiswegstaties. Zaterdag is er stille meditatie.

Op Eerste Paasdag bij zonsopgang, om 06.45 uur, kan iedereen zich nogmaals verzamelen op het Domplein bij de kerk. Daar kondigt trompetgeschal de interkerkelijke Paasjubel aan. Alle klokken van de Domtoren nemen het gezang over en dragen dat over aan andere kerken. Aansluitend is er een paasontbijt in de kerk.

 

Bron & foto: ANP

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons