Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop

Stadsretraite en Paasjubel bij Dom Utrecht

in Geloven

Wie zich in stilte wil voorbereiden op het paasfeest kan vanaf Goede Vrijdag terecht in de Domkerk in Utrecht. Daar wordt vrijdag en zaterdag een openbare stadsretraite gehouden. De retraite begint met aandacht voor de betekenis van Pasen en de Kruiswegstaties. Zaterdag is er stille meditatie.

Op Eerste Paasdag bij zonsopgang, om 06.45 uur, kan iedereen zich nogmaals verzamelen op het Domplein bij de kerk. Daar kondigt trompetgeschal de interkerkelijke Paasjubel aan. Alle klokken van de Domtoren nemen het gezang over en dragen dat over aan andere kerken. Aansluitend is er een paasontbijt in de kerk.

 

Bron & foto: ANP

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

‘Dat veel Nederlanders de betekenis van Pasen niet meer kennen, is de schuld van de kerk’

‘Dat veel Nederlanders de betekenis van Pasen niet meer kennen, is de schuld van de kerk’

De paashaas, eieren zoeken, een bezoek aan de meubelboulevard; Pasen moet uitbundig worden gevierd. De kerk doet dat ook, maar dan met een...

Waarom moest Jezus dood?

Waarom moest Jezus dood?

“Wie zich verzet tegen het kwaad, betaalt een hoge prijs”

Goede Vrijdag: vreselijke dag, goede naam

Goede Vrijdag: vreselijke dag, goede naam

Hoe kan zo'n vreselijke dag goed zijn?