Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop Icon--girl Icon--boy Icon--cross

PKN hoopt op goede relatie met paus

in Nieuws

De Protestantse Kerk in Nederland (PKN) hoopt en verwacht dat de nieuwe paus, Franciscus I, hecht aan het streven naar eenheid van de kerken en deze zogeheten oecumenische relaties ook "actief zal promoten''. Dat zei PKN-scriba (secretaris) Arjan Plaisier woensdag namens de synode van het grootste protestantse kerkgenootschap in ons land.

De PKN feliciteert de RK-Kerk van harte met haar nieuwe paus en wenst Franciscus I Gods zege toe. Plaisier hoopt dat de paus als een herder dicht bij de mensen zal staan. De RK-Kerk verkeert volgens de scriba in zwaar weer. "We bidden dat de paus, samen met andere bisschoppen, die maatregelen zal nemen die nodig zijn om de Rooms-Katholieke kerk steeds weer te hervormen en vooral de Geest van Christus de ruimte zal geven om door te werken in de kerk'', stelt Plaisier.

"Wij zoeken ook in de toekomst een goede oecumenische relatie met de Rooms-Katholieke Kerk, in het besef dat we elkaar gegeven zijn in het ene lichaam van Christus'', aldus de verklaring.

 

Bron & foto: ANP

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

Wat moet de paus met het misbruik in zijn kerk?

Wat moet de paus met het misbruik in zijn kerk?

Drie vragen aan Vaticaanwatcher Hendro Munsterman

Tirza van der Graaf

28 augustus 2018
Wordt abortus legaal in het geboorteland van de paus?

Wordt abortus legaal in het geboorteland van de paus?

‘Abortus ligt hypergevoelig’

Gert-Jan Schaap

13 juni 2018
Paus troost huilende jongen en geeft hoopvol antwoord

Paus troost huilende jongen en geeft hoopvol antwoord

‘God was trots op jouw vader’

Video's

Zo verduurzaam je je kledingkast

11 leuke en makkelijke tips om mee aan de slag te gaan