Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop

Paus roept tijdens Pasen op tot vrede

in Nieuws

Paus Franciscus heeft zondag tijdens de paasmis opgeroepen tot vrede in de wereld. Hij gaf aan te hopen op een diplomatieke oplossing van de crisis op het Koreaanse schiereiland. Noord-Korea zei vrijdag nog "in staat van oorlog'' te zijn met buurland Zuid-Korea.

In zijn eerste Urbi et Orbi, Latijn voor voor de stad en voor de wereld, riep de paus ook op tot vrede in het Midden-Oosten en politieke oplossingen voor conflicten in verschillende Afrikaanse landen. Hij noemde onder meer de burgeroorlog in Syrië en de conflicten in Mali en Nigeria.

Franciscus zei dat geloof mensen kan helpen hun leven te veranderen door "de woestijn in onze harten te laten bloeien''.

Het was de eerste paasmis voor de Argentijnse paus, die in het Italiaans sprak. De kardinalen verkozen hem 2 weken geleden als opvolger van de in februari teruggetreden Benedictus XVI.

"Vrede in de hele wereld. Een wereld die nog steeds verdeeld is door hebzucht en de hang naar makkelijke winst", sprak de paus. "Een zelfzuchtige wereld die het menselijk leven en het gezin bedreigt, egoïsme dat zich uit in mensenhandel, de ernstigste vorm van slavernij in deze 21e eeuw."

 

Bron & foto: ANP

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

Eerste Kruisweg voor Franciscus

Eerste Kruisweg voor Franciscus

Kersverse paus herdenkt lijden en kruisiging

paus
Paus begint Goede Week met mis in gevangenis

Paus begint Goede Week met mis in gevangenis

"Urbi et orbi"

paus
Franciscus luidt Goede Week in

Franciscus luidt Goede Week in

Paus Franciscus roep tijdens mis op niet moedeloos te worden

paus

Hoor jij in de stilte ook iets anders?

De '90 seconden' van Dominee Baardmans