Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--arrow-down Icon--chevron-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop Icon--girl Icon--boy Icon--cross

Paus haalt niet meteen bezem door de kerk

in Nieuws

De paus neemt voorlopig nog geen definitieve beslissingen over de samenstelling van de Curie, het centrale bestuur van de Rooms-Katholieke Kerk. Dat heeft het Vaticaan zaterdag laten weten.

Paus Franciscus wil eerst nadenken, bidden en praten. Pas daarna neemt hij beslissingen over de Curie. Het bestuur van de kerk was de afgelopen jaren in opspraak geraakt. Paus Benedictus XVI zou niet opgewassen zijn geweest tegen de vuile spelletjes die in de Curie worden gespeeld, zo beweerden boze tongen.

De beslissing van de paus om niet meteen de bezem door de RK-Kerk te halen, zal voor sommigen een teleurstelling zijn. Voorzitter Nelly Stienstra van het Contact Rooms-Katholieken (CRK) zei direct na Franciscus' benoeming dat ze hoopte dat hij snel "orde op zaken zal stellen, vooral op het gebied van de Vaticaanse financiën en mogelijke controverses binnen de Curie''.

 

Bron & foto: ANP

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

‘Geloof lijkt op een plantje dat je tijdig water moet geven'

‘Geloof lijkt op een plantje dat je tijdig water moet geven'

Schrijfster Esther Gerritsen opnieuw in gesprek met Tijs

Reinald Molenaar

Heleen Mees in 'Adieu God?'

Heleen Mees in 'Adieu God?'

'Zingeving is een vorm van luxe'

26 oktober 2018
Paus Franciscus staat open voor een bezoek aan Noord-Korea

Paus Franciscus staat open voor een bezoek aan Noord-Korea

‘We moeten nog nadenken over de voorwaarden’

23 oktober 2018