Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop

Paus haalt niet meteen bezem door de kerk

in Nieuws

De paus neemt voorlopig nog geen definitieve beslissingen over de samenstelling van de Curie, het centrale bestuur van de Rooms-Katholieke Kerk. Dat heeft het Vaticaan zaterdag laten weten.

Paus Franciscus wil eerst nadenken, bidden en praten. Pas daarna neemt hij beslissingen over de Curie. Het bestuur van de kerk was de afgelopen jaren in opspraak geraakt. Paus Benedictus XVI zou niet opgewassen zijn geweest tegen de vuile spelletjes die in de Curie worden gespeeld, zo beweerden boze tongen.

De beslissing van de paus om niet meteen de bezem door de RK-Kerk te halen, zal voor sommigen een teleurstelling zijn. Voorzitter Nelly Stienstra van het Contact Rooms-Katholieken (CRK) zei direct na Franciscus' benoeming dat ze hoopte dat hij snel "orde op zaken zal stellen, vooral op het gebied van de Vaticaanse financiën en mogelijke controverses binnen de Curie''.

 

Bron & foto: ANP

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

‘Christenen, doe niet aan yoga!’

‘Christenen, doe niet aan yoga!’

Kerk in India waarschuwt gelovigen geen yoga te beoefenen

Gert-Jan Schaap

kerk 20 april 2018
IJslandse kerk noemt anti-besnijdeniswet ‘Jodenvervolging’

IJslandse kerk noemt anti-besnijdeniswet ‘Jodenvervolging’

‘Weer terug in 1933’

katholieke kerk 19 april 2018
Paus troost huilende jongen en geeft hoopvol antwoord

Paus troost huilende jongen en geeft hoopvol antwoord

‘God was trots op jouw vader’