Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop

OM: zaken niet meer te vervolgen

in Nieuws

Het Openbaar Ministerie kan in strafrechtelijke zin niets met de drie gevallen van ernstig seksueel misbruik die de commissie-Deetman heeft gemeld. Verjaard is verjaard, vervolging is simpelweg niet meer mogelijk. "We hebben de meldingen binnengekregen'', aldus een woordvoerder van het OM. "We bestuderen nog één geval. De andere twee waren geanonimiseerd, daar kunnen we weinig mee.''

Als zaken verjaard zijn, wil dat niet zeggen dat justitie de melding klakkeloos terzijde schuift. "We kunnen hier in strafrechtelijke zin niets mee. Maar het kan ook van maatschappelijk belang zijn om het uit te zoeken. En wat je wel kan doen, is je bekommeren om het slachtoffer. Je kunt iemand bijvoorbeeld uitleggen hoe de zaken in elkaar zitten, hoe zo'n verjaring precies werkt.''

 

Bron & foto: ANP

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

Ierland staat abortus toe bij levensgevaar

Ierland staat abortus toe bij levensgevaar

Rooms-Katholieke Kerk is fel tegen de versoepeling

katholieke kerk
Poolse kerk verdedigt 'baby dozen'

Poolse kerk verdedigt 'baby dozen'

Aartsbisschop Jozef Kowalczyk, de rooms-katholieke primaat van Polen verdedigt het bestaan van de zogenoemde 'baby dozen'. Moeders kunnen anoniem in...

katholieke kerk
Recordaantal pelgrims in Santiago de Compostela

Recordaantal pelgrims in Santiago de Compostela

‘Steeds meer mensen gaan op zoek naar eenvoud en diepgang’

Mirjam Hollebrandse

christendom