Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop

OM: zaken niet meer te vervolgen

in Nieuws

Het Openbaar Ministerie kan in strafrechtelijke zin niets met de drie gevallen van ernstig seksueel misbruik die de commissie-Deetman heeft gemeld. Verjaard is verjaard, vervolging is simpelweg niet meer mogelijk. "We hebben de meldingen binnengekregen'', aldus een woordvoerder van het OM. "We bestuderen nog één geval. De andere twee waren geanonimiseerd, daar kunnen we weinig mee.''

Als zaken verjaard zijn, wil dat niet zeggen dat justitie de melding klakkeloos terzijde schuift. "We kunnen hier in strafrechtelijke zin niets mee. Maar het kan ook van maatschappelijk belang zijn om het uit te zoeken. En wat je wel kan doen, is je bekommeren om het slachtoffer. Je kunt iemand bijvoorbeeld uitleggen hoe de zaken in elkaar zitten, hoe zo'n verjaring precies werkt.''

 

Bron & foto: ANP

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

Wordt abortus legaal in het geboorteland van de paus?

Wordt abortus legaal in het geboorteland van de paus?

‘Abortus ligt hypergevoelig’

Gert-Jan Schaap

ethisch dilemma 13 juni 2018
Ierland stemt voor verruiming abortuswet

Ierland stemt voor verruiming abortuswet

Abortus nu tot 12 weken toegestaan

politiek en... 28 mei 2018
Tweestrijd: ontmoetingen tussen terminale en suïcidale jongeren

Tweestrijd: ontmoetingen tussen terminale en suïcidale jongeren

Begrijpen zij elkaar?

ethisch dilemma 20 maart 2018

Annemarie wordt langzaam blind

‘Ik weet niet goed of mijn ziekte een doornenkroon of een lauwerkrans is’