Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop

Nederland Zingt op Eerste Paasdag

in Mediatips

De nachtmerrie van elke ouder: je kind moeten begraven. Voor Wim en Mirjam van Beuzekom was het drie jaar geleden bittere realiteit.

Ds. Arie van der Veer gaat op bezoek bij Wim en Mirjam van Beuzekom. Samen stijgen ze letterlijk naar grote hoogte, in een van de hoogwerkers van hun bedrijf. Ze kijken uit over de Alblasserwaard en over Nieuwpoort, waar ook hun oudste dochter Eva begraven ligt. 



Wim en Mirjam vertellen over de strijd tegen kanker die ze samen met Eva hebben gestreden. Op Tweede Paasdag 2010 kregen ze te horen dat er geen behandeling en geen genezing meer mogelijk was. Vier dagen later overleed Eva, die nog maar 12 jaar was. Op Eva's graf staat de tekst die zij tijdens Pasen 2009 - vlak voordat ze ziek werd - op een kaartje had geschreven: 'Jezus leeft! XXX Eva'.



Wim, Mirjam en hun kinderen Sven en Amy blikken met ds. Van der Veer terug op de laatste maanden van het leven van Eva en de periode daarna. Maar het is ook een verhaal van geloof en hoop. Staande bij het graf van hun dochter, weten ze dat het Pasen is. Jezus leeft, en ook Eva zal weer opstaan! 



De gesprekken en meditatie worden gevolgd door koor- en samenzang vanuit de St. Petruskerk in Oirschot.


Nederland Zingt met Pasen, Zondag 31 maart 8.55 uur op Nederland 2

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

Pasen vieren met een rouwrand

Pasen vieren met een rouwrand

Binnen 24 uur vader én weduwnaar worden: dit onvoorstelbare overkwam Pieter Both zes jaar geleden. Meegesleurd in een draaikolk van emoties, klampte...

Gert-Jan Schaap

Dit gebeurde er in de ‘Goede Week’ voor Pasen

Dit gebeurde er in de ‘Goede Week’ voor Pasen

Het verhaal achter Palmzondag, Witte Donderdag en Goede Vrijdag

God en het lijden

God en het lijden

Hoe ga je daar als christen mee om?

Hoor jij in de stilte ook iets anders?

De '90 seconden' van Dominee Baardmans