Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--arrow-down Icon--chevron-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop Icon--girl Icon--boy Icon--cross

NASA: Bidden tegen meteoor

Ruimteorganisaties kunnen niets doen tegen voorwerpen uit de ruimte

in Geloven

Bidden is het beste wat je kunt doen als een enorm stuk ruimtesteen richting aarde suist. Dat heeft NASA-directeur Charles Bolden tegen het Amerikaanse congres gezegd volgens Mirror, de Engelse online versie van The Daily Mirror.

Toen gevraagd werd wat NASA doet als er een asteroïde op weg is naar New York, reageerde Bolden daarop met "bidden". Op dit moment bezitten de NASA en andere ruimteorganisaties namelijk geen enkele technologie om ruimtevoorwerpen te onderscheppen.

Vorige maand zorgde een meteoriet voor bijna duizend gewonden toen hij boven Rusland door de atmosfeer kwam. Het was 'puur geluk' dat de meteoriet op onbewoond gebied insloeg. Daar zorgde het stuk ruimtesteen voor een krater van tussen de zes en acht meter diep. De meeste mensen hadden snij- en schaafwonden, veroorzaakt door het rondvliegende glas nadat de ruiten als gevolg van de knallen waren gesprongen. De meteoor was zo'n tien ton en kwam door de atmosfeer met 54 duizend kilometer per uur. Juist die avond zou er ook een asteroïde langs de aarde vliegen, maar experts denken niet dat de Russische meteoor van deze asteroïde afkomstig is.

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

EO en Jesus.net organiseren hackathon

EO en Jesus.net organiseren hackathon

Binnen 48 uur een idee uitwerken tot een functioneel concept

9 oktober 2018
Beatrice de Graaf openhartig over haar geloof

Beatrice de Graaf openhartig over haar geloof

‘De zegen met open handen ontvangen, is voor mij zo bevrijdend’

Het geheim van Methusalem, Erik Scherder

Prof. dr. Erik Scherder op zoek naar het geheim van Methusalem

Donderdag, 20.25 uur, NPO 2

Mirjam Hollebrandse

6 september 2018