Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop

NASA: Bidden tegen meteoor

Ruimteorganisaties kunnen niets doen tegen voorwerpen uit de ruimte

in Geloven

Bidden is het beste wat je kunt doen als een enorm stuk ruimtesteen richting aarde suist. Dat heeft NASA-directeur Charles Bolden tegen het Amerikaanse congres gezegd volgens Mirror, de Engelse online versie van The Daily Mirror.

Toen gevraagd werd wat NASA doet als er een asteroïde op weg is naar New York, reageerde Bolden daarop met "bidden". Op dit moment bezitten de NASA en andere ruimteorganisaties namelijk geen enkele technologie om ruimtevoorwerpen te onderscheppen.

Vorige maand zorgde een meteoriet voor bijna duizend gewonden toen hij boven Rusland door de atmosfeer kwam. Het was 'puur geluk' dat de meteoriet op onbewoond gebied insloeg. Daar zorgde het stuk ruimtesteen voor een krater van tussen de zes en acht meter diep. De meeste mensen hadden snij- en schaafwonden, veroorzaakt door het rondvliegende glas nadat de ruiten als gevolg van de knallen waren gesprongen. De meteoor was zo'n tien ton en kwam door de atmosfeer met 54 duizend kilometer per uur. Juist die avond zou er ook een asteroïde langs de aarde vliegen, maar experts denken niet dat de Russische meteoor van deze asteroïde afkomstig is.

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

Huisarts onderzoekt gebedsgenezingen

Huisarts onderzoekt gebedsgenezingen

'Ik hoop meer helderheid te krijgen in de discussie'

Mirjam Hollebrandse

bidden
Plek van aanbidding op de Amsterdamse VU

Plek van aanbidding op de Amsterdamse VU

Wie in het gebouw van de Vrije Universiteit in Amsterdam de bordjes ‘kerkzaal’ volgt, komt uit op de 16e verdieping. Op de gang is het gezang al te...

4 inspirerende gebeden voor biddag

4 inspirerende gebeden voor biddag

Gebeden van Martin Luther King, St Patrick en Moeder Teresa

Hoor jij in de stilte ook iets anders?

De '90 seconden' van Dominee Baardmans