Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--arrow-down Icon--chevron-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop Icon--girl Icon--boy Icon--cross

Marcus Mumford open over geloof

in Geloven

Marcus Mumford, zanger van Mumford & Sons, is in een interview met magazine Rolling Stone voor het eerst open over zijn geloof.

Mumford, zoon van oprichters van de Vineyard-beweging, schrijft teksten die doorspekt zijn met religieuze verwijzingen. Toch was hij nooit duidelijk over wat hij zelf gelooft. Tot nu.

Op de vraag of hij zichzelf nog steeds christen zou noemen, antwoordt hij: "Ik hou niet van het woord christen. Dat woord is zo zwaar beladen. Dus: nee, ik noem mezelf geen christen. Ik heb mijn eigen kijk op wie de persoon Jezus was en heb afstand genomen van de hele christelijke cultuur." Ondanks dat Mumford zijn spirituele reis beschrijft als 'work in progress', geeft hij ook aan nooit aan het bestaan van God te hebben getwijfeld.

Lees hier meer

Bron: Xnoizz

Foto: ANP


Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons