Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--arrow-down Icon--chevron-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop Icon--girl Icon--boy Icon--cross

Jim Bakkum: "Petrus spelen is een grote eer"

in Mediatips

Presentator, acteur en zanger Jim Bakkum kruipt in de huid van Petrus tijdens The Passion 2013. "Ik vind het een grote eer dat ik dit jaar gevraagd ben de rol van Petrus te vertolken in The Passion. Vorig jaar was ik zo onder de indruk van de grootte van de productie, dat ik toen al niet kon wachten om ooit mee te doen. Niet raar dat ik heel vereerd was toen ze me belde! Ik hoop dat ik op mijn manier een waardige Petrus kan neerzetten." Het muziekspektakel The Passion is donderdagavond 28 maart om 20.30 uur live te zien op Nederland 1 en internet.

Overige rollen zijn toebedeeld aan René van Kooten (Jezus), Anita Meyer (Maria, de moeder van Jezus) en Jörgen Raymann die de duizenden toeschouwers vanaf het podium in de Hofvijver het Paasverhaal vertelt.  De muzikale begeleiding is dit jaar in handen van Eric van Tijn en een 23-koppig orkest.

The Passion beleeft dit jaar de derde editie. Na Gouda en Rotterdam, vormt nu Den Haag het decor van de Paasvertelling. Het hoofdpodium van The Passion Den Haag staat op een unieke plek, namelijk op de Hofvijver aan de kant van het Buitenhof. Daarnaast trekt het grote verlichte kruis langs het Vredespaleis en Paleis Noordeinde naar het podium in de Hofvijver.

Samenwerking

The Passion is een samenwerking tussen de omroepen EO en RKK, het Nederlands Bijbelgenootschap, de Protestantse Kerk in Nederland, de Rooms Katholieke Kerk en wordt geproduceerd door Eye2Eye Media. Met elkaar willen zij het verhaal van Pasen op een laagdrempelige manier aan een groot publiek vertellen

Ga hier naar de programmasite van The Passion

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons