Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop Icon--girl Icon--boy Icon--cross

“‘In God We Trust’ moet van dollar verdwijnen”

in Nieuws

Atheïstische groeperingen in de Verenigde Staten dagen de Amerikaanse overheid voor de rechter om de tekst ‘In God We Trust’ van de Amerikaanse dollar te laten verwijderen. De tekst zou beledigend zijn voor niet-religieuze burgers. Dat meldt de nieuwswebsite 'The Christian Post'

De aanklagers stellen dat atheïsten, agnosten, humanisten, vrijdenkers en sceptici gedwongen worden om een religieuze boodschap bij zich te dragen die zij niet ondersteunen. Daarnaast verloochenen zij, naar eigen zeggen, hun eigen visie wanneer zij de munt gebruiken.

De groepering benadrukt dat zij alleen de tekst verwijderd willen hebben. De tekst zou niet vervangen moeten worden voor ‘Er is geen God’ of ‘Wij geloven niet in God’. De overheid hoort zich volgens de atheïsten neutraal op te stellen en dus niet mee te werken aan het promoten van een boodschap van bepaalde groepen.

De drie eerdere pogingen om de tekst van de Amerikaanse dollar te krijgen, waren onsuccesvol. Maar de atheïstische groeperingen verwachten deze keer een sterke zaak te hebben.  

 

 

Lees meer op Christian Post

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

Groot nieuws: een nieuw godsargument!

Groot nieuws: een nieuw godsargument!

'Diverse ervaren filosofen bevestigen dat het argument zeer solide is'

Reinier Sonneveld

31 augustus 2018
Alain Verheij is verslaafd aan verhalen vertellen

Alain Verheij is verslaafd aan verhalen vertellen

‘Theoloog des Twitterlands’ zoekt graag de spanning op

Reinald Molenaar

21 redenen om niet in God te geloven

21 redenen om niet in God te geloven

Theoloog Marinus de Jong schreef boek over moeilijke geloofsvragen

Femke Taale

Zo verduurzaam je je kledingkast

11 leuke en makkelijke tips om mee aan de slag te gaan