Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop

"Ik geloof dat bidden werkt"

Tijl Beckand in EO Visie

in Geloven

"Ik kan het niet bewijzen, maar ik geloof dat bidden werkt." Dat zegt presentator en comedian Tijl Beckand in EO Visie.

Tijl vertelt in Visie dat - wanneer hij in een stad is - soms een kerk binnenloopt. "Dan luister, bid en mediteer ik, doe ik een goed woordje voor iemand en brand ik een kaarsje. Ik kan het niet bewijzen, maar ik geloof dat bidden werkt."

Rijkdom
Ook kiest de presentator eeuwig leven boven eindeloze rijkdom. "Het eeuwige leven is overigens ook een eindeloze rijkdom." Tijl heeft een heel abstract beeld van de hemel. "Mijn vader 'zaliger' zei altijd: 'Je moet er niet over willen nadenken hoe het er in de hemel uitziet. Wij zijn helemaal niet in staat dat te begrijpen.'"

Bar
Als Tijl een vraag aan Jezus mocht stellen, zou hij vragen waar de bar is. "Ik neem aan dat ik Jezus in de hemel ontmoet en ik weet bijna zeker dat er drank is in de hemel.' Vragen waarom er zoveel ellende in de wereld is geweest, heeft hij niet. "Ik ga ervan uit dat alles wel duidelijk wordt als we aan de andere kant van het leven staan."


Foto: ANP

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

Waarom heeft God de mug gemaakt?

Waarom heeft God de mug gemaakt?

Het dodelijkste dier ter wereld: waar is de mug goed voor?

Voorganger schrijft 'open brief aan kerktwijfelaars'

Voorganger schrijft 'open brief aan kerktwijfelaars'

‘Val op zondag gewoon eens binnen’

Mirjam Hollebrandse

geloofsvragen 18 juni 2018
Platform Lazarus lanceert 'Mensen van de weg'

Platform Lazarus lanceert 'Mensen van de weg'

Nieuwe cursus leert leven te spiegelen aan dat van Jezus

geloofsvragen 6 juni 2018

Annemarie wordt langzaam blind

‘Ik weet niet goed of mijn ziekte een doornenkroon of een lauwerkrans is’