Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop

Het nieuwe Liedboek in proeftijd

Gemeenten mogen nieuw Liedboek beoordelen

in Nieuws

De inhoud van het nieuwe Liedboek sluit aan bij de psalmen en het oude Liedboek en bevat daarnaast nieuwe liederen. Daarom is het advies van het synodebestuur om de bundel de komende vijf jaar vrij te geven, zodat gemeenten het kunnen beoordelen of het geschikt is voor in de kerk.

Daarnaast is het nieuwe Liedboek 'waardevol'. Dat stellen deskundigen die namens de Protestantse Kerk hebben toegezien op het ontstaan van het nieuwe Liedboek in een rapport.

Volgens woordvoeder Jan-Gerd Heetderks is het niet vreemd om de bundel ter beoordeling aan de gemeente te geven. Volgens Heetderks beoordeelt het moderamen op basis van gesprekken met onder andere de supervisors of het bestuurlijk proces goed is verlopen. De gemeente beoordeelt de inhoud. De verwachting is dat het aantal liederen dat jongeren aanspreekt lager zal zijn dan vooraf wenselijk was.

Over vijf jaar zal de synode - op basis van de reacties - officieel moeten beslissen of het nieuwe Liedboek bruikbaar is voor de Protestantse Kerk.


Foto: ANP

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

Het verhaal achter het lied 'Reckless Love'

Het verhaal achter het lied 'Reckless Love'

‘Het woord roekeloos beschrijft de manier waarop God ons beschermt’

Joëlle Post

christelijke... 15 juni 2018
Zo werden deze bekende Opwekkingsliederen bedacht

Zo werden deze bekende Opwekkingsliederen bedacht

De tekstschrijvers van 'Abba Vader', 'Jezus alleen' en 'Er is een dag' over hun lied

Opwekking 12 juni 2018
‘Er rust genade op dat lied’

‘Er rust genade op dat lied’

Tekstschrijver Hans Maat schreef 'Ik zal er zijn'

Reinald Molenaar

Zij scheidden 50 jaar geleden en trouwden onlangs opnieuw

‘Oma die met opa trouwt, dat klinkt wel een beetje gek’